{ "title": "Arpacık Soğanlı Et Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/arpacik-soganli-et-sote.jpg", "date": "20.01.2024 00:28:51", "author": "Ayşe", "article": [ { "article": "Arpacık soğanlı et sote, Akşam yemeğine misafirleriniz mi geliyor fazla vaktiniz mi yok işte arpacık soğanlı et sote tam size göre pratik bir yemek. Başlangıç olarak hafif bir çorba daha pirin pilavı eşliğinde mis gibi arpacık soğanlı et sote ikram edebilirsiniz. Et sotenin çok fazla çeşitleri var fakat arpacık soğanı hem soteye çok yakışıyor üstelikte çok faydalı ve lezzetlidir. Arpacık soğanlı et sote hazırlaması 15 dakikanızı alacaktır daha sonra o pişerken siz ister pilavınızı yapın isterseniz çorbanızı hazırlayın. Hatta masayı hazırlamak için bile oldukça vaktiniz kalacaktır. Sizin için anlatı-cam tarif üzerine hazırlayıp yaparsanız hem görünümü açısından şık hem de lezzeti açısından mükemmel bir arpacık soğanlı et sote elde etmiş olursunuz.

Arpacık soğanlı et sote için gerekli malzemeler
Bu malzemeler 4 veya 6 kişilik yapılacak olan miktardır. Misafir sayınız daha fazla ise malzemelerin miktarını artırabilirsiniz.

Arpacık Soğanlı Et Sote Nasıl Yapılır?

500 gram kuşbaşı şeklinde doğranmış eti ağzı kapalı teflon bir tavaya koyuyoruz ve ağzını kapatıp ocağa alıyoruz kısık ateşte hiçbir malzeme eklemeden etlerin sulanıp suyunu çekmesini bekliyoruz. Daha sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edip tekrar ağzını kapatıyoruz suyunu çekene kadar bekleyelim. Suyunu çeken etlerin üstüne tereyağı ve sıvı yağı ekleyip arpacık soğanları, söğüş şeklinde doğradığımız kırmızı ve sarı biberlerimizi ilave ediyoruz. İlave ettiğimiz malzemelerle birlikte biraz kavuruyoruz ve ayrı bir kabın içinde bir kaşık biber salçamızı 2 su bardağı su ile eritip soteye ekliyoruz. Tuz, kekik, karabiber ve pul biberi de ilave edip tavanın ağzını kapatıp 5 dk. Kısık ateşte pişiriyoruz. Son olarak da var ise çeri domatesi yoksa da kuşbaşı doğradığımız etlerin büyüklüğünde iri domatesleri doğrayıp soteye ilave edip 5 dk. Daha pişiriyoruz. Domatesi en son koymamızın sebebi domateslerin iyice eriyip içinde kaybolmaması için domatesler pişmiş fakat diri bir görüntüsü olduğunda arpacık soğanlı et sotemiz rengi açısından da oldukça şık görülecektir. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }