{ "title": "Beşamel Soslu Tavuk Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/besamel-soslu-tavuk-sote.jpg", "date": "21.01.2024 16:30:04", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "Beşamel soslu tavuk sote, akşam yemeği için ideal bir tarif olacaktır. Tavuk sote ile beşamel sos birbirine çok yakışan ikilidir. Özellikle fırında yapıldığı zaman sosun tavuk soteye verdiği lezzet inanılmaz güzel olmaktadır. Beşamel soslu tavuk sote tarifini özel davet yemekleri için veya güzel bir yemek yemek istediğinizde yapmak isteyeceğiniz bir tarif olacaktır. Bu tarifi eğer daha önce yapmamış iseniz buyurun size tarifi, önereceğimiz şekilde yaptığınız takdir de tadına doyum olmayacaktır.

Beşamel Soslu Tavuk Sote İçin Gerekli Malzemeleri
Beşamel Sos için
Beşamel Soslu Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Tarif için alınan tavuk etini küp şeklinde doğrayın ve yıkayın. Yıkanmış olan eti yanmaz bir tavanın içerisine alın ve suyunu verip çekene dek kavurun. Kavrulan etin üzerine yağ ilave edin ve biberlerinde küpler şeklinde doğrayıp etin üzerine ilave edin. Kuru soğanı da yemeklik şeklinde doğradıktan sonra etin yanına ilave edip yumuşayana dek kavurun. Bir yemek kaşığı domates salçası ve baharatları da ekledikten sonra kısık ateş de malzemeleri kavurun. Akabinde tuz ilavesi yapıp tavuk etini karıştırın. Ayrı bir tencere veya tava alın. İçerisine sıvı yağ ilavesi yapın ve ocağın üzerinde yağı kızdırın. Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın ve yıkayıp kurulayın. Kurulanmış olan patatesleri yağın içerisine ilave edip kızartın. Kızarmış olan patatesleri tencerenin içerisinden havlu kâğıt olan tabağın içerisine alın. Diğer taraftan pişmiş olan tavuk etinin üzerine sarımsakları dilimleyip ilave edin.

Hazırlanmış olan tavuk etini bir fırın tepsisine alın ve üzerine kızarmış olan patatesleri ilave edip harmanlayın. Diğer taraftan haşlanmış olan bezelyeleri de tepsiye alıp karıştırın. Yemek tepside beklerken sizde bu arada beşamel sosu hazırlamaya geçin. Beşamel sosu hazırlamak içi yanmaz bir tava alın ve içerisine yağ ilavesi yapıp eritin. Eriyen yağın içerisine unu ilave edip kavurun. Birkaç dakika sürekli karıştırarak kavrulan unun üzerine yavaş şekilde süt ilavesi yapıp karıştırmaya devam edin.

Hazırlanmış olan beşamel sosun içerisine tuz ve karabiber ilavesi yapıp karıştırın. Ardından fırında bekleyen tavuk sote yemeğinin üzerine sosu bir kepçe yardımıyla gezdirin. Yemeği 185-190 derecelik fırına gönderin ve sos kızarana dek yemeği pişirin. Bu aşamada sosun yanmaması için sürekli kontrol edin. Üzerinde bulunan beşamel sos kızardıktan sonra yemeği fırından alın ve bir bıçak ile dilimleyerek sıcak olacak şekilde sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }