{ "title": "Biberli Et Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/Biberli-Et-Sote-35.jpg", "date": "19.01.2024 12:28:06", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Biberli et sote, tarifi genellikle hanımların kurtarıcı yemek tariflerinden biridir. Özellikle çalışan hanımlar konukları geleceği zaman pratik bir şekilde biberli et sote yapmayı tercih edebilir. Et sote biberli yapıldığı zaman aroması gerçekten hoş oluyor. Sote yapacağınız eti yumuşak tarafından alırsanız, lezzetli bir yemek yeme şansınız olur. Baharatlarla tatlandırdığınız biberli et sote yanında pilavla birlikte harika bir akşam yemeği menüsü olarak ikram edilebilir. Malzemelerimiz hazırsa, hemen biberli et sote tarifini yapmaya başlayalım. Bunun için seramik bir tava ya da saç kullanabilirsiniz. Hepinize kolay gelsin.

Biberli et sote için gereken malzemeler
Biberli et sote nasıl yapılır?

Öncelikle dana kuşbaşı eti sote için uygun olacak şekilde almalısınız. Kasabınız size bu konuda yardımcı olacaktır. Eti küçük kuşbaşı şeklinde doğratmalısınız. Biberli et sote pişireceğiniz tavanın içinde zeytinyağını kızdırın. Dana etini içine atarak mühürlemeye başlayın. Bu şekilde etiniz daha güzel pişecektir. Hatta eti parti parti kızgın yağın içine atarsanız, sulanmasına da engel olursunuz. Daha sonra içine yarım ay şeklinde doğranmış kuru soğanları ve jülyen doğranmış kırmızı biberlerle, yeşil biberleri ilave edin. Bunları bir süre kavurmaya devam edin. Etiniz pişince içine küçük küp doğranmış domatesleri koyarak kavurmayı sürdürün. Biberli et sote piştiğinde önce karabiber ve kekik ilavesi yapın. En son olarak tuzunu koyarak ocağın altını kapatın. Et sote yaparken tuzu her zaman yemeği ocaktan indirmeden önce ilave edin. Bu sayede etiniz sertleşmez. Pilavınız piştiyse, yanında biberli et sote ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }