{ "title": "Ciğer Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/ciger-sote(1).jpg", "date": "20.01.2024 14:39:57", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Ciğer sote, ülkemizde çok yaygın olarak tüketilen ciğer yemeklerinden biridir. Bu yemek bazı insanlar tarafından mükemmel ciğer lezzeti nedeniyle yenilse bile bazı insanlar bu yemeği, daha çok ciğerin faydalarından yararlanmak amacıyla tüketmektedir. Ciğer sote yapacağınız zaman ciğerin dana ciğeri olmasına özen gösterin. Çünkü aynı gibi görünse bile dana ciğer ile kuzu ciğerinin çok büyük lezzet farklılıkları vardır. Ciğer sote yemeğini sizlerde gerekli olan malzemeleri hazırladıktan sonra çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Bu yemeğin yapılışı tam aslında kişinin yapış şekline göre değişse bile genel olarak yaklaşık bir saat sürmektedir. Ciğer sotenin lezzeti sıcakken gelir. Bu durumun yanı sıra ciğer soteyi genç ya da yaşlı herkesin yemesi gerekir. Özellikle çocukların, ciğer içerisine bulunan vitamin ve minerallere çok ihtiyacı vardır. Çocukların vücudunda ihtiyaç duyulan birçok vitamin ve mineral, ciğer içerisinde yüksek oranda bulunur. Bu nedenle haftada en az bir kez ciğer yemeği ya da ciğer sote yemelisiniz. Şimdi bu mükemmel yemeği hep birlikte yapalım. Bunun için;

Ciğer Sote Malzemeleri
Ciğer Sote Nasıl Yapılır?

Öncelikle dana ciğeri bir kap içerisine küp-küp doğrayın. Daha sonra bir tava içerisine sıvı yağı ekleyerek sıvı yağ kızana kadar ocağa koyun. Bir süre sonra yağın ısındığını hissedince dikkatli bir şekilde küp-küp doğradığınız ciğerleri yağa ekleyin. Bu sırada etrafa yağ sıçrayabilir. Bunun için ciğerleri yağa koyarken dikkatli olun. Bir süre ciğerleri kavurduktan sonra ciğerler suyunu salacaktır. Bu durumda pişirmeye devam edin. Daha sonra ciğerler suyunu çekince diğer işleme geçebilirsiniz.

Şimdi yıkanabilen sebzeleri yıkayalım ve bunların arasında önce soğanları ince yemeklik bir şekilde doğrayalım ve soğanlar biraz kavrulup pembeleşince, biberleri ve sarımsakları ince ince doğrayarak yağda kavrulan ciğerin içerisine ekleyelim. Daha sonra ise domatesleri küçük kıyarak bu malzemelerin içerisine ekleyelim. Bu şekilde tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. Domatesler iyice öldükten sonra da diğer işleme geçin.

Artık neredeyse ciğer sote hazır sayılır. Son olarak tüm malzemeler pişmeye yakın tuzu ve diğer baharatları da ekleyin. Son kez karıştırın ve bu şekilde yaklaşık 3 dakika kadar pişirin. Bu pişirme sırasında tavanın ağzını kapatırsanız çok daha lezzetli olacaktır. Artık ciğer sote hazır. Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }