{ "title": "Dana Et Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/dana-et-sote.jpg", "date": "19.01.2024 06:39:05", "author": "Harun DEMİR", "article": [ { "article": "Dana et sote, klasik et yemeklerinin başında gelmektedir. Kültürümüzde de önemli bir yere sahip olan dana et sote, yöresel olarak pek çok farklı şekilde hazırlanabilmektedir. Dana et sote her ne kadar klasik bir yemek olsa da yapımı son derece zor ve önemli püf noktaları olan bir yemektir. Özellikle de birlikte servis edildiği pilavla güzel bir ikili oluşturabileceği gibi iyi bir şekilde hazırlanabilecek dana et sote makarnalarda sos olarak da kullanılabilir.

Dana Et Sote Yapımında Dikkat Edilecek Püf Noktalar
Dana Et Sote İçin Malzemeleri
Dana Et Sote Nasıl Yapılır?

Dana et sote hazırlanacak tava yağ eklenmeden önce yüksek ateşte iyice ısıtılmalıdır. Tava iyice kızdıktan sonra sıvı yağlar ilave edilir. Yağ da kısa sürede kızdıktan sonra küp şeklinde doğranmış olan dana bonfile etler tavaya atılır. Etler iyice kavrulup suyunu çekene kadar karıştırılır. Etler kavrulduktan sonra dana et sote için küp şeklinde doğranmış olan soğanlar da tavaya ilave edilir. Soğanlar da suyunu çekip kavrulana kadar malzemeler karıştırılır. Bu malzemelere biberler ve domatesler de doğranarak eklenir ve tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar pişirilir. Dana et sotenin hazırlanmasının son adımında baharatlar ve tuz da eklenerek kısık ateşte sotenin kendisini salması için kapağı kapalı olarak bırakılır. Piştikten sonra lezzetini artırmak için bir miktar daha saf zeytinyağı dana et sotenin üzerinde gezdirilir. Son olarak dana et soteye, daha lezzetli hale getirmek için dilediğiniz taktirde az miktarda biber salçası ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }