{ "title": "Dana Eti Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/Dana-Eti-Sote-99.png", "date": "19.01.2024 09:43:34", "author": "Figen Canbolet", "article": [ { "article": "Dana Et Sote, Dana eti pişirirken bazı detaylara dikkat etmemiz gerekir. Aksi halde yemeğimiz bir ziyafet yerine lezzeti olmayan, yavan bir şekle dönüşebilir. Dana etinin pişirilmesinin bazı püf noktaları vardır, eğer bu pişirme taktiğini uygularsak etimiz yumuşacık ağızda dağılır aksi halde etimiz sert ve devamlı çiğnemek zorunda kaldığımız, yutmakta sıkıntı yaşadığımız bir sakıza dönebilir. İşte bu püf noktalar; lezzetli bir dana et sote içinatılacak ilk adım dana etini iyi seçmekten geçer. Etin kıpkırmızı olması sizleri yanıltabilir. Dananın pancar yediği için eti kırmızı rengi alır ve lezzetsiz olur. Aksine pembemsi et genç dananın etidir ve çok lezzetli olur.