{ "title": "Dana Kuşbaşı Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/dana-kusbasi-sote.jpg", "date": "19.01.2024 01:20:03", "author": "gülfer demir", "article": [ { "article": "Dana Kuşbaşı Sote, lezzetiyle damaklara unutulmaz lezzet verecek olan bir yemek çeşididir. Yapılışı çok pratiktir. Zamanın kısıtlı olduğu durumlarda kolaylıkla seçilebilecek olan tariflerden birisidir. Malzemeleri her mutfakta kolaylıkla tedarik edilebilecek olan malzemelerdendir.

Dana kuşbaşı sote için malzemeleri
Dana kuşbaşı sote nasıl yapılır?

Öncelikle dana etimizi bıçak yardımıyla kuşbaşı olacak şekilde doğruyoruz. Daha sonra 1 adet orta boy soğanımızı kabuklarını soyduktan sonra çok küçük olmayacak şekilde doğruyoruz. Soğanımızı ve etimizi doğradıktan sonra sotemizi yapacağımız tavayı ocağa koyuyoruz. Bir miktar sıvı yağı tavanın içine koyuyoruz ve ısınmasını bekliyoruz. Yağımız ısındıktan sonra soğanları içine atıyoruz ve pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Soğanlar pembeleştikten sonra kuşbaşı dana etlerimizi tavanın içine ekliyoruz ve bir süre kavuruyoruz. Etler ve soğanlar pişerken bir yandan da domateslerimizi ve biberlerimizi doğruyoruz. Etler suyunu salıp tekrar içine aldıktan sonra domatesleri yemeğimizin içine ekliyoruz. Domatesler suyunu çekene kadar yemeğimizi bu şekilde pişiriyoruz. Domatesler suyunu çektikten sonra biberlerimizi sotemizin içine ekliyoruz. Biberlerimiz de uygun olacak kıvamda pişince son olarak tuzu, karabiberi, kekiği ve pul biberi damak zevkimize uygun olacak miktarda yemeğimizin içine serpiyoruz. Baharatlarımız iyice yemekle harmanlandıktan sonra ocağımızı kapatıyoruz. Bir süre dinlendirdikten sonra dana kuşbaşı sotemiz hazır hale gelecektir. Afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }