{ "title": "Domatesli Tavuk Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/domatesli-tavuk-sote.jpg", "date": "19.01.2024 08:24:12", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Domatesli tavuk sote, domatesli tavuk sote sevilen sote tariflerinden biridir. Yapımı oldukça kolay olmasına rağmen çok da lezzetlidir. İster fırında ister tencerede rahatlıkla yapabileceğiniz bir yemek tarifidir. Pilav ile sunulduğunda çok daha lezzetli olan bir tariftir. Fırında yapmak isterseniz yine aynı malzemeleri doğrayıp çiğ olarak fırın tepsisine koyup pişirebilirsiniz. İki şekilde de gayet lezzetli olacaktır.

Domatesli tavuk sote yapımı için gerekli malzemeler
Domatesli tavuk sote nasıl yapılır?

Domatesli tavuk sote için bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ alınır. Üzerine iki diş sarımsak ve bir adet kuru soğan küçük küçük doğranır. Tencere ocağa alınır ve altı açılır. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Bu sırada tavuk göğüs eti yıkanır ve küçük küçük doğranır. Soğanlar kavrulunca tavuklarda eklenir ve suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Ardından biberler yıkanır kurulanır ve doğranıp tencereye alınır. Biberler de kavrulunca salçası eklenir. Salça iyice kavrulur ve yıkanıp kabukları soyulan domatesler küçük küçük doğranarak tencereye eklenir. Tuz ve karabiberi atılır ve kısık ateş de on beş dakika kadar daha pişirilip altı kapatılır ve sıcak sıcak servis edilir. Fırında yaparken de tüm sebzeler doğranır ve derin bir kaba alınır üzerine tavuk etleri kuşbaşı olarak doğranır ve harmanlanır. Ayrı bir derin kâseye salça karabiber tuz ve sıvı yağ eklenir ve iyice çırpılır ve sebzelerin üzerine sos dökülüp iyice karıştırılır. Tüm malzeme iyice karışınca fırın tepsisine konulur ve üzerine bir çay bardağı su ilave edilip iki yüz derece fırına verilir. Yaklaşık kırk dakika da pişer. Kırk dakika sonunda kontrol edilir ve pişti ise sıcak sıcak servis edilir, afiyet olsun.
" } ] }