{ "title": "Düdüklüde Et Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/duduklude-et-sote.jpg", "date": "20.01.2024 06:56:54", "author": "duygu yaray", "article": [ { "article": "
Düdüklüde et sote, Düdüklüde yapılan yemeklerin, her zaman daha lezzetli olduğunu düşünürüm. İçerisindeki buharla, piştiği için sebze ve et lezzetini korur. Damak tadınıza göre, farklı baharatlarla tatlandırabilirsiniz. Ben dana eti tercih ediyorum. İsteğinize göre, koyun eti tercih edebilirsiniz. Kuyruk yağı sevmeyenler olabilir. Bu durumda, kuyruk yağı yerine sıvıyağın miktarını arttırabilirsiniz.

Düdüklüde et sote malzemeleri
Düdüklüde et sote nasıl yapılır?

Kuşbaşı eti, düdüklü tencereye koyun. Sıvı yağı da ekleyip, et suyunu bırakıp çekene kadar arada karıştırarak pişirin. Daha sonra biber, sarımsak ve soğanları doğrayıp ete ekleyin. 4-5 dakika kadar, kavurduktan sonra salçayı ekleyin. Domatesleri de rendeleyip ekleyin. Kimyon, karabiber, tuz ve defne yaprağını ilave edin. 3-4 dakika kadar, karıştırarak pişirmeye devam edin. Son olarak da sıcak suyu ekleyip, düdüklü tencerenin ağzını kapatın. Kaynamaya başlayınca, düdüğünü indirip yarım saat kadar kısık ateşte pişirin. Yarım saat sonra yemeğiniz hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }