{ "title": "Et Mantar Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/Et-Mantar-Sote-88.jpg", "date": "19.01.2024 11:46:19", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Et Mantar Sote, istenilen türden et ve mantar ile yapılan bir tür yemektir. Oldukça lezzetli olan bu yemeğin yapılışı zahmet gerektirse bile uğraşı zevklidir. Mis kokusuyla iştahları açan harika bir besindir. Et mantar sote kuzu, dana etlerinin kuşbaşı halleriyle organik mantarlarla iç içe pişirilmesiyle damaklarda lezzetli bir tat bırakır. Yiyeceklerin baş tacı olan bu gıda etkileyici sunumlar ile de çok çekici bir hale getirilebilir.

Et Mantar Sote Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Et Mantar Sote Nasıl Yapılır?

Kuşbaşı et uygun bir tavaya alınarak kendi suyunda kısık ateşte pişirilmeye bırakılır. Suyunu çeken etlerin üzerine tereyağı eklenerek kavrulur. Ardından fazla kavrulmadan içerisine soğan, domates ve biberler yıkanıp ayıklandıktan sonra ince olarak doğranır. Bu karışım bir süre piştikten sonra yıkanıp ayıklanmış iri şekilde doğranan mantarlar eklenir. Mantar, ısıyla birleştiğinde hemen küçüldüğü için bu gıdanın fazla pişirilmesi uygun değildir. Besin değeri kaybı yaşanmaması için az miktarda pişirilen mantar daha sağlıklıdır. Hazırlanan et mantar içerisine tuz, karabiber, kırmızı toz biber eklenerek tadına doyum olmayan bir yemek yapmış olursunuz. Et mantar sotesi yaparken önemli püf noktası gerekli baharatların piştikten sonra içerisine konulmasıdır. Bu durum yemeğinizin tadına lezzet katacaktır.

" } ] }