{ "title": "Et Sote Nasıl Yapılır", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/Et-Sote-Nasil-Yapilir-86.jpg", "date": "21.01.2024 12:57:30", "author": "Hacer Sakman", "article": [ { "article": "Et Sote Nasıl Yapılır, Et sotenin lezzetli olabilmesi için bazı püf noktaları vardır. Etinizi mutlaka tanıdığınız kasabınızdan almalısınız. Sağlıklı ve temiz bir et yiyebilmek için gözlerinizin önünde hazırlanmasına dikkat etmelisiniz. Sebzeleri de mutlaka taze kullanmak önemlidir. Dondurucudan çıkmış sebzelerin tadı ilk günkü tazeliğini korumadığından lezzeti istediğiniz gibi olmayabilir. Öncelikle doğru et seçimine dikkat etmelisiniz. Doğru pişirme teknikleri ile oldukça lezzetli bir et sote yapmış olacaksınız. Etli yemekler içinde et sote en çabuk hazırlanan tarifler içerisindedir. Et sote için dana eti veya kuzu eti tercihe göre değişir. Dana eti kokusuz olduğundan, kuzu eti ise daha lezzetli olduğundan tercih edilebilmektedir. Kuzu etini tercih edecekseniz ve kokusundan rahatsız oluyorsanız içerisine pişirme esnasında bir adet defne yaprağı ilave ediniz hem kokuyu almayacaksınız hem de farklı bir lezzet yakalamış olacaksınız.

Et Sote İçin Malzemeleri
Et Sote Nasıl Yapılır?

Kuşbaşı doğranmış etinizi teflon bir tavada kızdırdığınız zeytinyağının içerisine ekleyiniz. Kuşbaşı etleriniz suyunu salmaması ve lezzetini kaybetmemesi için yüksek ateşte 3-4 dakika hiç karıştırmadan etinizi mühürleyiniz. 3-4 dakika sonra etinizin dış kısmının renginin değişeceğini göreceksiniz. Tavanızı sallayarak etinizi mühürlemeye devam ediniz. Ateşini azaltmadan tavayı sallayarak karıştırabilirsiniz. Bu arada daha önceden soğanı soyup küp şeklinde kesiniz. Lezzetini daha iyi vermesini istiyorsanız biraz daha iri doğrayabilirsiniz. Hatta isteğe göre arpacık soğanda kullanabilirsiniz. İçleri temizlenmiş biberleri küp kesiniz. Domatesleri kabuklarını soyup aynı büyüklükte kesiniz. Görselliği açısından hepsinin aynı büyüklükte olmaları güzel olacaktır. Mühürleme işlemi devam ederken içerisine doğradığınız soğanları ilave ediniz. Soğanları yumuşayıncaya kadar tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam ediniz. Soğanlar yumuşayınca sırası ile önce yeşil biberleri, sonra da domatesi aynı şekilde ekleyiniz. Hepsini karıştırmaya devam edin. Başka bir kaba sıcak suyunuzu alın içerisine domates ve biber salçasını ekleyin ve iyice karıştırın. Sonra da et tenceresinin içerisine ekleyiniz. Yüksek ateşte pişirmeye devam ediniz. Daha sonra salçalı su ile pişen etinizin içerisine kara biberinizi, kekiği ve tuzunuzu ilave ediniz. Güzelce karıştırıp pişirmeye devam ediniz. 6-7 dakika daha pişirdikten sonra etleriniz lokum gibi olacaktır. 5 dakika dinlenen et soteyi sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun." } ] }