{ "title": "Et Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/et-sote.jpg", "date": "20.01.2024 06:15:04", "author": "sebahat coşgun", "article": [ { "article": "Et sote, et yemekleri arasında hazırlaması en kolay olanlar arasındadır. Et sote hazırlamak için kimsenin usta ahçı olmasına gerek yoktur. Bu yüzden evde genelde erkeklerin hazırladığı bir yemektir. Kurban bayramlarında kavurmaya alternatif olarak da hazırlayanı çoktur. Her et yemeği gibi Türk damak tadına çok uygundur. Büyük küçük herkesin severek tüketeceği kolay bir yemek hazırlamak isterseniz, et sote tam size göre. Kolay gelsin.

Et Sote Malzemeleri
Et Sote Nasıl Yapılır?

Geniş bir teflon tavaya sıvı yağı atıp bir miktar kızartıyoruz. Kuş başı eti yağın üzerine atıp, kahverengiye dönünceye kadar yüksek ateşte sürekli karıştırmak suretiyle kavuruyoruz. Et tamamen kahverengiye dönünce tavanın kapağını kapatıp, ocağın altını orta ayara alıyoruz. Et suyunu salıp yeniden çekinceye kadar bu şekilde pişiriyoruz. Et suyunu çektiğinde tam bir kavurma hali almış olacaktır. Her etin pişme süresi farklılık gösterir. Etin tadına bakın eğer yeterince yumuşamadıysa ocağın altını kısıp bir miktar daha pişirin. Eğer et soteyi yaparken kuzu eti kullanıyorsanız bu esnada 1 adet defne yaprağı atıp etin koyun kokusunu almış olursunuz.

Arpacık soğan kullanacaksanız soğanları soyup hazır hale getiriyoruz. Normal soğan ise yemeklik doğramadan biraz daha iri doğruyoruz. Biberleri de yemeklik doğrayarak hazır hale getiriyoruz.

Kavrulmakta olan etin üzerine önce soğanları atıyoruz. Soğanlar bir miktar kavrulduktan sonra biberleri ilave edip, birlikte sürekli karıştırarak kavuruyoruz. Domateslerin kabuğunu soyu, küp doğruyoruz ve tavaya ilave ediyoruz. Tuz ilave edip birkaç dakika daha orta ateşte pişiriyoruz. Bu sürenin sonunda tavanın kapağını açıp, karabiberi ve kekik ilave ediyoruz. Bir iki çevirip karıştırıp ocaktan alıyoruz. Hazır olan et soteyi pirinç pilavı ve yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Not: Et yemeği pişirirken ocaktan almanıza en az yarım saat kala tuz ilave edin. İlk başlarda ilave edilen tuz eti sertleştirecektir. Bu yüzden eti ne kadar çok pişirirseniz pişirin, lokumsu kıvamı yakalayamazsınız.
" } ] }