{ "title": "Etli Mantar Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/etli-mantar-sote(1).jpg", "date": "22.01.2024 00:32:03", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Etli yemekler mutfaklarımızın en başın da gelir. Özellikle misafir geleceği zaman etsiz yemek yapılmaz. Türk mutfağın da etli yemekler saymakla bitmez. Benim için en güzelli sebze ile yapılan etli yemeklerdir. Sebze ile de birçok çeşidi yapılır. Hem doyurucu hem de görsellik bakımından çok leziz durur. Misafirlerinize, dostlarınıza rahatlıkla sunabileceğiniz etli mantarlı sote yemeği yapalım.

Etli Mantar Sote Malzemeleri
Etli Mantar Sote Nasıl Yapılır?

Etimizin yumuşak olması önemlidir. Bu yüzden ilk önce et biraz haşlayalım. Etimiz haşlanırken biz de bu arada malzemelerini hazırlayalım. Mantarı güzelce yıkayalım ve istediğimiz boyutlar da doğrayalım. Daha sonra limonlu su içerisine koyalım kararmaması için. Biberleri yıkayıp, çekirdeklerinden ayıralım. Sonra biraz irice doğrayalım. Soğanları yemeklik doğrayıp sote yapacağımız tavaya alalım. Sonra domateslerin kabuklarını soyup küp-küp doğrayalım. Daha sonra tavayı ocağa alalım ve üzerine sıvı yağı koyup kavuralım. Soğanlar renk değiştirene kadar kavurduktan sonra haşlanan eti içine atalım.

Etleri bir iki dakika soğan ile kavurduktan sonra doğradığımız biberleri de ilave edelim. Bu şekilde biberlerimiz de biraz renk değiştirene kadar kavuralım. Mantarların suyunu süzüp onu da malzemelerin üzerine ekleyelim. Mantar suyunu salıp çekince domatesleri de ilave edelim. Bu şekilde birkaç dakika kavurduktan sonra salçayı da ekleyelim ve biraz daha kavuralım. Daha sonra üzerine sıcak su ekleyelim. Baharat ve tuzunu da ilave edip pişirmeye bırakalım. 15 dakika pişer ise yeterli olacak.

Piştikten sonra ocağı kapatalım ve ocaktan alalım. Bu yemeğin yanında en iyi pirinç pilavı gidiyor. Yanına pirinç pilavı da pişirip servis yapalım.
" } ] }