{ "title": "Fırında Güveçte Et Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/firinda-guvecte-et-sote.jpg", "date": "20.01.2024 01:37:23", "author": "sebahat coşgun", "article": [ { "article": "Fırında Güveçte Et Sote, et yemeklerini Türk milleti olarak çok severiz. Bu nedenle Türk mutfağında yüzlerce çeşit et yemeği bulunmaktadır. Et sotenin bu yemekler arasında çok özel bir yeri vardır. Çünkü kolay ve lezzetli yemek yapmak zorunda kalan herkesin aklına genelde et sote gelir. Büyük küçük herkesin çok sevdiği bu muhteşem yemeği güveç içinde ve fırında pişirdiğinizde inanın lezzetine lezzet ekleniyor. Damak tadına önem veren herkese tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Fırında Güveçte Et Sote Malzemeleri
Üzeri için
Fırında Güveçte Et Sote Nasıl Yapılır?

Etleri yıkayıp suyunu atmasını sağlıyoruz. Soğanları soyup iki parçaya ayırarak yarım ay şeklinde doğruyoruz. Patatesleri ve Patlıcanı soyup küp-küp doğruyoruz. Eti geniş bir karıştırma kabının içerisine alıyoruz. Üzerine patatesleri, patlıcanı, soğanı ilave ediyoruz. Daha sonra tuzu ve baharatlarını ilave edip elimizle güzelce karıştırıyoruz.

Hazırladığımız bu harcı güveç kaplara eşit miktarda paylaştırıyoruz. Sarımsakları doğrayıp güveçlerin üzerine serpiştiriyoruz. Domateslerin kabuğunu soyup yarım ay şeklinde dilimleyerek üzerine yerleştiriyoruz. Bir çorba kasesi sıcak suyun içinde salçaları tamamen çözülünceye kadar karıştırıyoruz ve güveçlere eşit miktarda paylaştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 40.45 dakika pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra 15 dakika kadar dinlendirirseniz güveç kendini çeker ve daha lezzetli olur. Hazır hale gelen fırın güveci, çoban salata ve ayran eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }