{ "title": "Fırında Güveçte Mantarlı Et Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/firinda-guvecte-mantarli-et-sote.jpg", "date": "19.01.2024 00:27:28", "author": "Betül KIZILKAYA", "article": [ { "article": "Fırında güveçte mantarlı et sote, Güveçte yaptığımız bu et yemeğimiz güvecin de verdiği inanılmaz bir lezzetle vazgeçemeyeceğimiz bir ana yemektir. Genellikle özel toprak güveçleri ile ünlü olan kapadokya bölgesinde tercih edilebilen bir yemektir.

Fırında Güveçte Mantarlı Et Sote Malzemeleri
Fırında Güveçte Mantarlı Et Sote Nasıl Yapılır?

Önceden kuşbaşı doğramış olduğumuz dana tencereye koyuyoruz (Düdüklü tencere tercih edilirse daha çabuk pişer etlerimiz) daha sonra üzerine etlerin üzerini bir miktar geçecek kadar su ilave edip düdüklü tencerede 30 dakika kadar pişiriyoruz. Pişen etlerin suyunu süzüp güvece koyuyoruz, süzdüğümüz etin suyundan bir çay bardağı kadar alıp güvece koyduğumuz eti 5-10 dakika kadar da güveçte pişiriyoruz, bu işlemi yemeğimizi biraz daha lezzetlendirmek için yapıyoruz. Daha sonra önceden doğramış olduğumuz soğan, çok küçük doğradığımız sarımsakları, orta büyüklükte doğradığımız mantarları, küp şeklinde doğradığımız domatesleri sırayla üst üste gelecek şekilde güvece koyduğumuz etin üzerine ilave edelim en üste tereyağı ekleyelim. Salçaları da yaklaşık bir su bardağı kadar sıcak suda eritip güvecin üzerine döküp pişirmeye başlayalım kaynamaya başlayan etin üzerine tuz ve karabiberi de ilave ettikten sonra güveci önceden ısıttığımız fırına koyup yarım saat kadar üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Kullandığımız salçalar ev salçası olursa yemeğimiz daha da lezzetli olur.
" } ] }