{ "title": "Fırında Kaşarlı Mantar Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/firinda-kasarli-mantar-sote.jpg", "date": "21.01.2024 16:29:29", "author": "duygu yaray", "article": [ { "article": "
Fırında kaşarlı mantar sote

Kaşar ve mantar birbirine çok yakışan iki harika lezzettir. Ayrıca bunları fırında yapmak, oldukça hafif ve lezzetli bir tarif ortaya çıkarıyor. Damak tadınıza, uygun olarak, farklı baharatlar ekleyebilirsiniz. Üstelik bu yemek için, çok fazla zaman ayırmanıza gerek yok.

Fırında kaşarlı mantar sote malzemeleri
Fırında kaşarlı mantar sote nasıl yapılır?

İlk önce mantarları ince, ince doğrayın. Bir kaba suya koyun ve mantarları suda bekletin. Tavaya yağı koyup, soğanları doğrayıp tavaya ekleyin ve kavurmaya başlayın. Soğanları çok ince doğramaya gerek yok. Biraz kavrulduktan sonra kırmızı, yeşil ve sarı biberleri de doğrayıp tavaya ekleyin. Biberlerde biraz kavrulduktan sonra mantarları sudan çıkarın ve iyice süzüp, tavaya ekleyin. Mantarlar suyunu çektikten sonra, domates ve baharatları ekleyin. Daha sonra kavurma işlemini bitiriyoruz. Tam olarak pişmesine gerek yok, çünkü fırında da pişmeye devam edecektir. En son olarak datavadaki malzemeleri fırın tepsisine boşaltıp, üzerine kaşar rendeleyin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.
" } ] }