{ "title": "Fırında Sebzeli Tavuk Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/firinda-sebzeli-tavuk-sote.jpg", "date": "20.01.2024 01:07:33", "author": "sebahat coşgun", "article": [ { "article": "Fırında Sebzeli Tavuk Sote, bütün gün çalışan hanımlar, eve geldiklerinde hem lezzetli hem de yapması kolay yemek hazırlamak isterler. Sebzeli tavuk sote, çalışan bütün kadınların bu arzusunu yerine getirecek pratiklikte ve lezzette bir yemektir. Beyaz eti, sebzeler ile buluşturduğu için de son derece sağlıklıdır. Kısa sürede çok lezzetli bir yemek hazırlamak isteyen herkese tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Fırında Sebzeli Tavuk Sote Malzemeleri
Fırında Sebzeli Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Kuş başı tavuk etlerini, yıkayıp suyunu süzdükten sonra geniş bir kaba boşaltıyoruz. Patatesleri ve kabakların kabuğunu soyup küp-küp doğruyoruz.

Kuru soğanları, sivri biberi yemeklik doğrayarak hazır hale getiriyoruz. Önce kabak ve patatesleri, daha sonra ise soğan ile biberi etin üzerine ilave edip karıştırıyoruz. Bir çorba kasesi sıcak suyun içine biber salçasını atıp karıştırıyoruz. Üzerine sıvı yağı, tuzu fesleğeni ve baharatları ilave edip karıştırdıktan sonra tavuklu karışımın üzerine ilave ederek bir miktar daha karıştırıyoruz. Daha sonra borcam fırın kabına boşaltıyoruz. Domateslerin kabuğunu soyup ince elma dilimi şeklinde doğruyoruz ve tepsideki harcın üzerine yerleştiriyoruz.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tavuk eti ve sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika fırında pişiriyoruz. Hazır olan et soteyi fırından çıktıktan en az yarım saat sonra servis ederseniz, daha özlü olacağı için, daha lezzetli olacaktır. Yemeğinizi pilav ve ayran eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }