{ "title": "Fırında Tavuk Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/firinda-tavuk-sote.jpg", "date": "21.01.2024 15:48:25", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Fırında tavuk sote, sote tarifleri arasında ilk üçe girecek tariflerden biridir. Tavuk hemen herkes tarafından oldukça sevilir ve sıklıkla tüketilir. Fırında sebzeler ile yapılarak da çok lezzetli bir hale getirilir. Fırında yapılan tavuk sote için ne kadar çok sebze kullanırsanız o kadar lezzetli olacaktır. Çokluktan kasıt farklı sebze kullanımıdır. Kimi sadece tavuk ve patates ile yapıp sos döker kimi ise patates, soğan, sarımsak, biber, domates, havuç. Kullanabilir. Bu durumda her sebze farklı bir tat eklediği için bol sebzeli olan daha lezzetli olacaktır diye düşünüyorum. Siz de kendi damak tadınıza göre sebze kullanımını arttırabilir veya azaltabilirsiniz.

Fırında tavuk sote yapımı için gerekli malzemeler
Fırında tavuk sote nasıl yapılır?

Tavuk sotemiz için patates soğan ve sarımsakları soyun ve yıkayın. Soğanlara bıçak ile kesmeden birer çizik atın sarımsakları bütün olarak patatesleri ise küp-küp doğrayarak derin bir kaba alalım. Ardından tavuk göğüs etini yıkayın ve kuş başı doğrayın. Onları da sebzeleri eklediğiniz kaba ekleyin. Kırmızı ve yeşil biberleri havuçları da yıkayın. Biberleri yemeklik doğrayın, havucu ise çok kalın olmayacak halkalar şeklinde doğrayın ve kaba alın. Üzerine de ayıklanmış karnabaharları ekleyin. Bir derin kâseye bir yemek kaşığı salça, bir tatlı kaşığı tuz, bir çay bardağı sıvıyağ, bir tatlı kaşığı kekik, bir tatlı kaşığı pul biber ve yarım tatlı kaşığı karabiber ekleyip iyice çırpalım ve bu sosu sebzelerin üzerine döküp eliniz ile karıştırarak iyice harmanlayın. Sosu tüm sebzeler ile karıştığında fırın tepsisine alın ve elinizle iyice yayın bir çay bardağı su ekleyin. İki adet domatesin kabuklarını soyun ve halka şeklinde doğrayıp yemeğin en üstüne dizin ve iki yüz derece fırına verin yaklaşık kırk dakika kadar bir sürede pişecektir. Ardından sıcak servis yapın. Servis esnasında pilav salata ve ayran da tavsiye ederim.

Afiyet olsun.
" } ] }