{ "title": "Göğüs Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/Gogus-Sote-97.jpg", "date": "20.01.2024 20:23:04", "author": "derya han", "article": [ { "article": "Göğüs sote, yapımı en kolay, en pratik olan bir tavuk yemeğidir. Göğüs sote en lezzetli yemeklerin başında gelmektedir. Hem davet için hazırlanmış olan sofralarda hem de işten eve döndüğünüzde hızlı bir şekilde yapabileceğiniz bir yemektir. Göğüs sotenin yanına pilav yapılınca da harika ikili oluşturarak yemeğinizin lezzetine lezzet katarsınız. Her evde kolaylıkla bulunabilecek olan malzemeler ile hem ekonomik hem de lezzet yönünden başarılı bir sunum oluşturabilirsiniz. Göğüs soteyi isterseniz içerisine renkli biberler ekleyerek de görsel olarak da geliştirerek yapabilirsiniz. Göğüs soteyi yapabileceğiniz çok farklı yemek çeşitleri vardır. Acılı mantarlı, bezelyeli mantarlı, soya soslu, sebzeli gibi farklı çeşitler olarak göğüs soteyi kolay ve lezzetli bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Ayrıca göğüs sote olarak yapmış olduğunuz yemeğin içerisine değişik baharatlar da ekleyerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Bizde yeşil ve kırmızı biberli olarak yapabileceğiniz basit bir göğüs sote tarifini malzemeleri ile inceleyelim.

Göğüs sote için gerekli malzemeler
Göğüs sote nasıl yapılır?

650 gram tavuk göğüs etini göğüs sote için jülyen olarak doğrayın. Zeytinyağını tencereye koyun. Tencere içerisine ince ince olarak doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar kırmızı renk almaya başlayınca jülyen olarak doğradığınız kırmızı ve yeşil biberleri ayrıca küçük olarak doğradığınız diş sarımsakları da ekleyiniz. Hepsi biraz kavrulduktan sonra yine jülyen olarak doğramış olduğunuz 650 gram tavuk göğüs sote etini de tencere içerisine ekleyiniz. Tavuklar önce suyunu bırakacaktır. Tavuklar suyunu bırakıp çekene kadar karıştırınız. Daha sonra tavuklar suyunu çekince içerisine domatesleri ve ardından da salçayı ekleyiniz. Domatesler ile salçayı aynı anda atmanız önemlidir. Lezzet vermesi açısından ikisinin bir arada kullanılması gereklidir. Dilerseniz acı sos da ekleyerek acı bir tat elde edebilirsiniz. Tencere içerisine istediğiniz baharatları istediğiniz ölçüde ekleyiniz. Tencere içerisindeki yemeği beş dakika boyunca sürekli olarak karıştırmanız gerekir. Son olarak da kısık ateş içinde ocağın altını kısarak yaklaşık yedi dakika daha tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişiriniz. Sonuç olarak göğüs sote yemeğimiz hazırdır. Yemeğinizin yanında pilav ve cacık çok iyi gidecektir. Afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }