{ "title": "Güveçte Et Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/guvecte-et-sote.jpg", "date": "19.01.2024 09:41:04", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Türk mutfağın da bolca güveçte yemekler yapılır. Güveçte yemekler çok lezzetli olur. Güveç yemeklerinin lezzetli olma sebebi doğal olarak üretildiğindendir. Güveç yemekleri çoğunlukla etli olarak yapılır. Davetler de ve evimize gelen dostlarımıza güveç yemeklerini gönül rahatlığı ile sunabiliriz. Güveç yemeği çok doyurucu olur. Biz de bugün çok lezzetli olan güveçte et sote yapalım.

Güveçte Et Sote Malzemeleri
Güveçte Et Sote Nasıl Yapılır?

Kuş başı doğranmış etimizi düdüklü tencere alalım. Sonra üzerini basacak kadar sıcak su ilave edip kapağını kapayalım. 10 dakika kadar haşlayalım. Biz de bu ara da diğer malzemeleri hazırlayalım. Bir tavanın içerisine çok az sıvı yağ koyalım. Yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri içerisine alalım. Sonra bunları 3-4 dakika kadar kavuralım. Daha sonra haşlanan eti de tavaya alalım. Sonra sebzeler ile eti beş dakika kavuralım. Domateslerin kabuklarını soyup küp-küp doğrayalım ve onu da üzerine alalım. Sonra salçayı, baharat ve tuzu da ilave edip hepsini bir güzel soteleyelim. 2-3 dakika kavurduktan sonra ocağı kapatalım. Sotelediğimiz eti güvecin içine alalım. Sonra eti haşlanan sudan da ilave edelim. En üstüne tereyağı doğrayalım. Ağzını alüminyum folyo ile kapatıp 200 derecelik fırında 30 dakika pişirelim. Piştikten sonra biraz dinlendirelim. Yanına cacık yapıp servis yapalım.
" } ] }