{ "title": "Güveçte Mantar Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/guvecte-mantar-sote.jpg", "date": "19.01.2024 08:51:58", "author": "Harun DEMİR", "article": [ { "article": "Güveçte mantar sote, misafirlerini şaşırtmak ve farklı bir lezzet sunmak isteyenler için son derece pratik tariftir. Hafif bir yemek olması da bir diğer artısıdır. Güveçte mantar sote hazırlamak için tüm malzemeler eksiksiz önceden hazır olmalıdır. Bu sayede yemek kolayca ve çabucak hazırlanır.

Güveçte Mantar Sote Malzemeleri
Güveçte Mantar Sote Nasıl Yapılır?

Güveçte mantar sotenin hazırlanışı normal mantar soteyle aynıdır. Önce mantarlar temizlenerek küp şeklinde doğranır. Ardından soğan ve biberler bir tavada güzelce sotelenir. Bu malzemelere sarımsak ve domates de eklenir ve tüm malzemeler güzelce karıştırılır. Bu malzemelere küp şeklinde doğranmış patatesler ve mantarlar da eklenir ve mantarlar suyunu salana kadar soteleme işlemine devam edilir. Sotelenen mantarlara salça, sıcak su, tuz ve baharatlar da eklenir ve bir süre daha karıştırılır. Karışım suyunu biraz daha çektikten sonra tüm malzeme, hepsini alacak seviyede bir güvece alınır. Sotelenmiş mantar güvece alındıktan sonra üzerine bir çay bardağı kadar sıcak su ve rendelenmiş kaşar peynirleri de ilave edilir. Güveçte mantar sotenin son pişme aşaması 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişirilir. Kaşar peyniri eridikten ve biraz kızardıktan sonra fırından çıkarılır. Güveçte mantar soteniz artık servise hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }