{ "title": "Güveçte Tavuk Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/Guvecte-Tavuk-Sote-75.jpg", "date": "21.01.2024 02:29:18", "author": "neval güven", "article": [ { "article": "Güveçte tavuk sote, güveçte yapılan yemeklerin ne kadar lezzetli olduğunu bilmeyen ve sevmeyen yoktur. Normalde yapılan bir patlıcan tava ile güveçte yapılan patlıcan tavanın lezzetine bakıldığında güveçte yapılan tavanın daha lezzetli olduğu ve daha çok beğenildiği malum. Aslında güveçte pişen yemeğin bu kadar lezzetli olmasının sırrı yavaş yavaş pişiyor olmasıdır. Toprak güveçlerde, normal tencerede 1 saatte pişirebileceğiniz yemeği 2,5-3 saatte pişirirsiniz ama lezzetine doyamazsınız. Ayrıca bu güveçler sadece yemek yapımı için değil birçok tatlı yapımında da kullanılmaktadır ve güveç alıp kullanmak isteyenler içinde küçük fakat önemli olan bu bilgiyi paylaşmadan geçemeyeceğim. Güveç alırken özellikle sırsız almaya dikkat edin ve mutlaka kontrol edin çatlağı var mı, yok mu diye, çünkü eğer çatlağı varsa pişme esnasında yemeğin suyu sızacaktır ve yemek dibine tutacaktır. Bir de güveci kullanmaya başlamadan önce kuru bir bezle silip, içerisini katı ya da sıvı yağ ile iyice sıvayarak güveci fırına sürün ve ısıtın. Soğuduktan sonra güveci iyice yıkayıp kuruttuktan sonra içinde yemek yapmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca hazırlayacağımız bu yemeği küçük küçük yuvarlak güveçlerde de hazırlayabilir servisi de güveçte yapabilirsiniz. Yemeğinizi yedikten sonra kalan yemekleri güvecin içinde bırakmayın ve yemek bitiminde iyice yıkadıktan sonra kurutup kaldırın. Şimdi güveç hakkında sizleri biraz bilgilendirdikten sonra, güveçte yapılan lezzetli tavuk sotenin tarifine geçelim.