{ "title": "Havuçlu Tavuk Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/Havuclu-Tavuk-Sote-34.jpg", "date": "19.01.2024 13:30:00", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "
Havuçlu Tavuk Sote, oldukça pratik ve sağlıklı bir yemektir. Havuç tüketmeyi sevmeyenler için havucu yemekler içerisinde yemeği sevdirecek türden bir lezzettir. Diyetler yapanlar için ana öğün olarak tüketebileceklerdir. Havuç ve tavuk besin değeri yüksek kalorisi düşük olduğu için diyetisyen hekimler gönül rahatlığı ile hastalarına önermekte. Havuçlu tavuk sote evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Havuçlu Tavuk Sote Malzemeleri
Havuçlu Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

İlk olarak tavuk göğsünü jülyen olarak doğrayın daha sonra kızgın tavaya yağı ve tavuk göğüslerini ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra suyu ilave edip tavuk göğsünü pişirmeye bırakın. Bütün sebzeleri iyice yıkayın ve suyunu süzmeye bırakın. Daha sonra mantarları dört parça olacak şekilde doğrayın. Havuçların kabuklarını soyun ve jülyen şeklinde doğrayın. Biberleri de çekirdeklerinde temizleyin onların da jülyen bir şekilde doğrayın. Kırmızı kuru soğanı da halka şeklinde doğrayın. Bütün sebzelerin doğrama işlemi bitikten sonra sebzeleri sertlik sırasına göre pişmekte olan tavuk göğsünün içine ilave ederek havuçlu tavuk soteyi pişirmeye başlayalım. Sebzelerde ilk olarak havucu tavuk göğsünün içine ekleyin ve ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin. Havuçları 4-5 dakika pişirdikten sonra mantarı eklesin 5-6 dakika da onunla piştikten sonra kalan diğer bütün sebzeleri eklesin 2-3 dakika ocakta kavurduktan sonra tuz ve kekiği ekleyip tavanın tavanın kapağını kapatıp tavuk suyunu çekene kadar pişmeye bırakın. Havuçlu tavuk sote piştikten sonra ister sıcak ister soğuk servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

" } ] }