{ "title": "Hindi Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/hindi-sote.jpg", "date": "21.01.2024 02:40:03", "author": "evin esen", "article": [ { "article": "
Hindi Sote, Toplum olarak et yemeklerine olan düşkünlüğümüzü her yemekte ortaya koyuyoruz. Eti çok seviyoruz çoğunlukla ve mutfağımızdan etli yemekler hiçbir zaman eksik olmaz. Bu hindi sote de benim ayıla bayıla yediğim yemeklerden biridir. Benzer yemeği, tavuk etiyle veya kırmızı etle de yapabilirsiniz ve eminim bir çoğunuzda biliyor ve yapıyordur zaten şayet bilmeyenler de kesinlikle denemelidir. Tercihe göre içerisine mantar veya havuç ilavesi de yapılabilir şayet bu haliyle de gayet güzel oluyor. Bununla beraber bununla beraber makarna ve salatayla, enfes bir akşam yemeği ortaya çıkıyor.

Hindi Sote Tarifi İçin Gerekli Malzemeleri
Hindi Eti Yemeği Nasıl Yapılır?

Etimizi kuşbaşı doğruyoruz. Tavaya sıvı yağını ilave edip (Yalnızca sıvı yağ) iyice kızdırdıktan ardından etlerimizi ilave edip, orta ateşte 5 dakikalık bir sürede, etlerimiz mühürler gibi karıştırarak kızartıyoruz. Ardından ateşi kısıp, etler suyunu salıp, çekene dek pişirmeye devam ediyoruz. Suyunu çeken etlere minik doğradığımız soğanı ve tereyağını da ilave edip 5 dakika bir süre kavuruyoruz. Ardından doğradığımız biberleri de ilave ediyoruz ve yine kısık ateşte, biberlerle beraber pişirmeye devam ediyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup, rendeliyoruz ve sotenin içerisine alıyoruz. Ezdiğimiz sarımsakları da ilave ediyoruz. Tuzunu ve baharatlarını da serptikten ardından karıştırıyoruz ve kısık ateşte, kapağı kapalı bir biçimde, domatesleri suyunu salıp, etin içinde dağılana kadar pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }