{ "title": "İstiridye Mantar Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/istiridye-mantar-sote.jpg", "date": "18.01.2024 22:22:15", "author": "Gülistan Ateş", "article": [ { "article": "İstiridye Mantar Sote, Harika bir istiridye mantar sotesi tarifi, bir kez tattıktan sonra devamı gelecektir.

İstiridye Mantar Sote Malzemeleri
İstiridye Mantar Sote Nasıl Yapılır?

Mantarları yıkadıktan sonra orta büyüklükte keselim ve yıkanan mantarların su tutmaması için mutlaka bir mutfak havlusunun üzerine koyun. Bir teflon tavayı ısıtın ve zeytinyağını tavaya koyun. Kısın ateşte ısınan tavaya mantarları koyun ve her bir mantarın tava ile temas etmesini sağlayın. Üst üste gelmesi durumunda suyunu bırakır, eğer mantarların içinin sulu kalmasını istiyorsak belirttiğim gibi her bir mantarı tavaya yaymak gerekir. Tavaya alınan mantarlar kızarıncaya kadar tavada çevrilir. Bir tarafı kızardıktan sonra, kızarması üzere diğer tarafı çevrilir. Kızaran mantarları sık sık çevirmemek gerekir yoksa suyunu bırakır böylece kuru bir mantar sote olur. Gerekli görürseniz 1-2 kaşık daha yağ ekleyebilirsiniz. Mantarların tamamı aynı anda tavaya sığmayacağı için pişmiş olanları bir tabağa alıp alüminyum folyo ile kapatalım veya çelik bir tencereye koyup kapağını kapatalım (Soğumaması için).

Tarifte belirttiğim mantar miktarı 3-4 kere de pişmiş oluyor. Tüm mantarlar piştikten sonra tabağa aldıklarınızı da tavaya alın ve mantarların üzerine tereyağını ilave ederek sıra ile tuz, kara biber, sarımsak ekleyin. Sarımsak renk değiştirdikten sonra kekik, limon suyu ve sirkeyi ekleyip kısık ateşte sirke buharlaşıncaya kadar pişirin. Son olarak maydanozu da ilave edip karıştırın.

Afiyet olsun.
" } ] }