{ "title": "Jülyen Et Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/julyen-et-sote.jpg", "date": "20.01.2024 04:33:43", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "
Jülyen et sote, et veya sebzelerin kibrit çöpü gibi ince, şeritler şeklinde doğranmasına jülyen kesim veya jülyen doğrama adı verilen yöntemle yapılır. Jülyen kesim özel ekipmanlar ile donatılmış mutfak robotuyla rahatlıkla elde edilebilir. Jülyen kesilmiş sebzeler çoğunlukla makarna salatası hazırlığında kullanılır. İnce ve rengarenk jülyen şeritler yemeğe bir dokunuş, huzur ve neşe katar.

Jülyen Et Sote Tarifi İçin Malzemeleri

Marine sosu için
Jülyen Et Sote Tarifinin Yapılması

Kesilmiş dana biftek eti sarımsak, zeytinyağı, karabiber, kimyon ve limon suyunda tahmini bir saat civarı bekletin (Bir gece süresince bırakılırsa ek olarak sıkı olabilir). Marine edilmiş eti tavada bizzat yağında öfkeli harlı ateşte kızartırken tuzunu ek edin. Etler pişerken kırmızı ve yeşil biberleri de jülyen şeklinde doğrayınız. Kızarmaya başlamış etlere ekleyin. Et sebzelerle beraber iyice kızarıp suyunu çekince ateşten indirin. Sıcak ateş gibi pilavla, patates püresiyle özetle nasıl arzu ederseniz öyle servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Eti marine ederken kullanılmaması gereken olan malzemeler

Süt: Asitli meydana geldiği amaçlı eti çürütür.

Zeytinyağı: Etin oksijenle temasını keserek kurumasını önler. Etleri zeytinyağına gömülü olarak bekletirsek et hem bir dinlenir hem bir de yumuşar.
" } ] }