{ "title": "Jülyen Sebze Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/Julyen-Sebze-Sote-42.JPG", "date": "19.01.2024 11:33:32", "author": "Ayşenur Uçar", "article": [ { "article": "Jülyen sebze sote, jülyen sebze sote şüphesiz hepimizin bildiği ve çok sevdiği lezzetlerden biridir. Yemeklerin yanına çok yakışan bu tarif oldukça da besleyicidir. İçinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde vücudumuzun ihtiyacı olan vitamini sağlayarak bağışıklık sistemini de güçlendirir. Jülyen sebze sote özellikle tavuk ve et yemekleri yanına tercih edilirken bulgur pilavının yanına da çok yakışmaktadır. Hem kolay ve pratik hem de çok lezzetli bir yemek tarifidir. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim çok beğeneceksiniz.

Jülyen sebze sote için gerekli malzemeler
Jülyen sebze sote nasıl yapılır?

Öncelikle sebzeleri soyun ve iyice yıkayın. Daha sonra kabak ve havucu süzüp kuruttuktan kabuklarını soyarak sonra jülyen şeklinde doğrayın. Ardından kırmızı kapya biber ve yeşil biberi de kurutarak aynı şekilde doğrayın. Sebzelerin hepsini ayrı ayrı yerlerde hazırladıktan sonra başka bir taraftan büyük bir yanmaz tava alın ve içine tuzunu, sıvıyağ veya zeytinyağını da koyarak biraz kızdırın. Yağ ısındıktan sonra içine önce havuçları koyarak biraz kavurun. Bu şekilde fazla karıştırmadan yaklaşık 3-4 dakika kadar soteleyin. Daha sonra kabakları, kırmızı ve yeşil biberleri de koyarak sotelemeye devam edin. Sebzeleri fazla karıştırmadan pişirmeye gayret edin. Sebzeler söylenirken siz geniş ve derin bir kabın içine maydanoz ve dereotunu ayıklayarak iyice yıkayın ve küçük küçük doğrayın ve kabın içine koyun. Ardından kornişon turşuyu da jülyen doğradıktan sonra kaba ilave edin. Daha sonra sotelenen sebzeleri de kabın içine koyarak iyice karıştırın. Jülyen sebze sote tarifi hazır. Güzel bir et yemeğinin veya bir tavuk yemeğinin yanına koyarak sıcak olarak servis edebilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }