{ "title": "Kaşarlı Mantar Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/kasarli-mantyar-sote.jpg", "date": "19.01.2024 00:40:49", "author": "Dilek yurt", "article": [ { "article": "Kaşarlı mantar sote: Kaşarlı mantar sote yapımı çok pratik ve lezzetli bir ana yemektir. Genel olarak akşam ve öğle yemeklerinde sevilerek yenir. Mantarın besleyicilik değeri çok yüksek bir besin olduğu için sağlıklı beslenmek isteyen ve spor ile ilgilenen rahatlıkla tüketebilir. Mantar sebzesi birçok şekilde yapılabilir. Sote şeklinde olarak kızartma şeklinde olarak haşlama şeklinde olarak yemek olarak sizin tercihinize göre yapılabilir. Kaşarlı mantar kavurmayı pilav ve et yemeklerinin yanında tercih edilebilir. Şimdi gelin sizlerle birlikte kaşarlı mantar sote tarifini inceleyelim.

Kaşarlı Mantar Sote Malzemeleri
Kaşarlı Mantar Sote Nasıl Yapılır?

İlk olarak Mantarları jülyen şekilde ya ya biraz daha kalın bir biçimde dilimleyin. Domateslerin kabuklarını soyup kup küp şekilde doğrayın. Sonrasında Biberleri de ufak ufak bir şekilde doğrayın. Sonra teflon bir tencere içerisinde Soğanı yemeklik bir biçimde ufak ufak doğrayıp yağda güzelce pişirin. Sonrasında İçine ince kıyılmış olan sarımsakları ve biberleri ilave edip tekrar güzelce pişirin. Sonra tencereye Mantarları da ilave edip suyunu salip tekrar suyu bitinceye kadar yüksek ateşte pişirmeye devam edin. En son domatesleri rendeleyip ilave edip eriyene kadar orta ısıda ağzı açık olarak 5-6 dakika daha karıştırarak güzelce pişirin. Sonra tuz karabiber kekik ve kırmızı pul biberi ilave ederek hafif bir şekilde karıştırdıktan sonra üzerine rendelenmiş kaşarları ilave edin. Mantarları sıcak olarak et ya da tavuk yemekleri, pilavın yanında servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }