{ "title": "Kaşarlı Tavuk Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/kasarli-tavuk-sote.jpg", "date": "19.01.2024 05:31:00", "author": "yelda öztürk", "article": [ { "article": "Kaşarlı tavuk sote hem pratik hem lezzetli bir yemek çeşididir. Gerek sunumuyla gerek lezzetiyle sofralarınızın baş tacı olacağına şimdiden emin olabilirsiniz. Ayrıca kalsiyumdan ve proteinden zengin olmasıyla da son derece sağlıklıdır.

Kaşarlı tavuk sote için gerekli malzemeler
Kaşarlı Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayın. Biber, domates, soğan ve sarımsakları küçük küçük yemeklik doğrayın. Tavanıza sıvı yağı ve tereyağı koyup kızdırın. Tavukları tavaya ekleyin. Tavuklar bembeyaz oluncaya ve suyunu bırakıncaya kadar kavurun. Daha sonra tavaya doğradığınız soğanları ve biberleri ekleyin. Biraz daha kavurun. Bir kapta doğradığınız domatesleri ve salçaları karıştırıp birbirleriyle özdeştirmeye çalışın. Hazırladığınız karışımı tavaya ekleyin ve tavuklarla iyice harmanlayın. En son üzerine sarımsakları ekleyin ve biraz karıştırdıktan sonra sıcak suyu ekleyip kapağı kapatın. Kısık ateşin üzerinde 10 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın, fırın tepsisine yayın. Üzerine kaşar peyniri dökün ve peynirler eriyince kadar fırınlayın.

Dilerseniz yanında pirinç pilavı ve çoban salatası ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }