{ "title": "Kiremitte Et Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/kiremitte-et-sote.jpg", "date": "19.01.2024 08:01:12", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kiremitte et sote, genellikle hemen her bölgede et sote severek yenilen bir yemektir. Et özellikle en güzel besin kaynağıdır ve haftada iki defa tüketilmesi gerekmektedir. Ayrıca kiremitte pişen et sote oldukça lezzetlidir, hazırlanışı gibi fırında pişme süresi de 15 dakikadır.

Kiremitte et sotenin malzemesi
Kiremitte et sote nasıl yapılır?

Öncelikle düdüklü tencerenin içine kuşbaşı olarak doğranmış etlerin üzerini geçecek kadar su ilave ederek yaklaşık 15 dakika kadar haşlayalım. Daha sonra ayrı bir tencerede sıvı yağda soğanı, patatesleri ve biberi bir miktar kavuruyoruz. Kavurma işleminden sonra salçasını ekliyoruz ve biraz daha kavuruyor tuzunu, karabiberini, et suyu ile haşlanan etleri de ekliyoruz. Kiremitlere hazırlamış olduğumuz yemeğimizi koyuyoruz, önceden 200 derecede ısıtılmış olan fırında yaklaşık 15 dakika kadar bekletiyoruz. Etlerin üzerinin yanmamasına dikkat etmeliyiz, yemeğimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }