{ "title": "Kırmızı Et Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/Kirmizi-Et-Sote-81.jpg", "date": "21.01.2024 03:32:32", "author": "Ayşe durak", "article": [ { "article": "
Kırmızı et sote; Kırmızı et sote tarifi, çok çabuk yapılabilen et yemeklerinden biridir. Kuzu etinden hoşlanmayanlar için dana eti de kullanabilirsiniz. Dana eti kullanırsanız kokusu olmayacaktır. Ama kuzu eti de kullanabilirsiniz. Kuzu etinin kokusunu yok etmek için tencerenin içine defne yaprağı atabilirsiniz tavsiye ederim. Her et yemeğinde olduğu gibi kırmızı et sote yaparken tuzunu en son katın. Kırmızı et sote hem görüntüsü hem de lezzeti bakımından çok güzel olan bir ana yemek çeşididir.

Kırmızı et sote malzemeleri
Kırmızı et sote nasıl yapılır?

İlk önce soğanı soyup, güzelce yıkayın. Yıkadıktan soğanı küp-küp doğrayın. Et sote yemeği yaparken soğanları biraz büyük bırakın ki, tadı ve lezzeti yemeğe daha güzel geçsin. Yapışmaz bir yayvan tencerede soğanları yağda kavuruyoruz. Sonra yıkadığımız etleri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra biber ve domatesleri yıkayıp biraz büyükçe doğruyoruz. Et ve soğan biraz sotelendikten sonra baharatları, domatesleri, biberleri, maydanozu ilave edip karıştırıyoruz. Etlerin üstünü örtecek kadar da sıcak su ilave edip pişmeye bırakıyoruz. (Eğer etlerin daha yumuşak olmasını istiyorsanız önceden biraz pişirebilirsiniz) Daha sonra kırmızı et sotenin tuzunu ve etin yumuşaklığını kontrol edin. Tuzunu kontrol ettiğiniz kırmızı et soteye en son kekik ilave ediyoruz. Kırmızı et sote piştikten sonra biraz demlenmesi için, bir süre tencerenin ağzı kapalı olarak bekletin. Uygun bir servis tabağına alıp sofraya koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }