{ "title": "Kremalı Et Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/kremali-et-sote.jpg", "date": "21.01.2024 06:08:21", "author": "Aslı Kahraman", "article": [ { "article": "Kremalı Et Sote, İster mantarlı ister sade olarak yapılmaktadır. Benim vereceğim tarifte mantar da bulunmaktadır. Fakat mantar sevmeyenler listeden çıkartabilirler.

Kremalı Et Sote İçin Gerekli Malzemeleri
Kremalı Et Sote Nasıl Yapılır?

Doğramış olduğumuz soğanı tavada 2-3 dakika soteleyelim. Jülyen usulü doğranmış etleri, kavrulan soğanın üzerine ekleyelim. Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim. Üzerine 1,5 bardak suyu ilave ederek karıştıralım. Ocağın altını kısıp et iyice yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirelim.

Diğer tarafta mantarları ince ince doğrayıp, ete ilave ederek 6-7 dakika pişmesini bekleyelim. Üzerine 1 yemek kaşığı un serperek karıştıralım. Ocaktan almadan önce kremasını, tuzunu ve karabiberini ekleyerek 2-3 dakika daha pişmesini bekleyelim. Yemeğimiz hazır. Sıcak olarak servis yapalım.
" } ] }