{ "title": "Kremalı Mantar Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/kremali-mantar-sote(1).jpg", "date": "19.01.2024 06:38:01", "author": "Harun DEMİR", "article": [ { "article": "Kremalı mantar sote, son derece hafif ve hazırlanması basit bir aperatif yiyecektir. Ancak içerisine tavuk eti, kırmızı et ya da ciğer ilave edilerek ana yemek haline getirilebilir. Kremalı mantar sote, besin değerini içerisindeki malzemelerden almaktadır. Ana malzeme olan mantarın besin olarak bir değeri yoktur. Ancak doğrudan toprakta yetiştiğinden protein, çinko, fosfor, demir ve B vitamini açısından zengindir.

Kremalı Mantar Sotenin Malzemeleri
Kremalı Mantar Sote Nasıl Yapılır?

Kremalı mantar sote için mantarlarımızı güzelce yıkayıp temizledikten sonra, dörde bölüyoruz. Ardından soğanları temizleyip yemeklik bir şekilde doğruyoruz. Doğranan soğanları üzerlerine sarımsaklar da ince ince doğranarak bir tava içerisinde zeytinyağı ile kısık ateşte güzelce kavrulur. Soğanlar yumuşayıncaya kadar kavrulma işlemine devam edilir. Soğanlar kavrulduktan sonra mantarlar da tavaya ilave edilir. Kremalı mantar sote için mantarların suyunu iyice salmasını için tavanın ağzı kapatılır. Suyunu saldıktan sonra tüm malzemeler suyu çekene kadar tavada güzelce sotelenir. Ancak tüm suyun çekilmemesi, bir miktar su kalması gerekir. Kremalı mantar sote için mantar ve diğer malzemeler hazırlandıktan sonra son adımda krema soteye eklenir. Krema da eklendikten kremalı mantar sote servis tabağına alınır. Servis sırasında dilerseniz kremalı mantar sotenin yanında küp şeklinde kızartılmış patates de koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }