{ "title": "Kremalı Mantarlı Et Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/kremali-mantar-sote.jpg", "date": "21.01.2024 11:07:18", "author": "güner gültekin", "article": [ { "article": "Kremalı Mantarlı et sote: Nefis tadı ve muhteşem görüntüsü ile et sevenlerin beğeni ile yediği et soteyi krema ile zenginleştirip daha da leziz hale getirmek çok kolay. Kremayı, genelde çorba ve makarnalarda kullanırlar fakat et ya da tavuk sote de kullananlar bu lezzetten bir daha vazgeçemeyeceklerdir. Şimdi sizlere kremalı mantarlı et sote tarifini yazacağım.

Kremalı Mantarlı et sote için gerekli malzemeler
Kremalı Mantarlı Et Sote Nasıl Yapılır?

Mantarlar, güzelce yıkanarak ince ince ya da küp-küp doğranır. Bir tavada suyunu çekene kadar ocakta pişirilir. Bir taraftan başka bir tavada aynı işlem kuş başı ete de yapılır. Daha sonra et ve mantarlar suyunu çektikten sonra, sotenin yapılacağı teflon tavaya yıkayıp küçük küçük doğranır kırmızı biberler atılır. Tavaya yarım çay bardağından biraz az yağ eklenerek biberler sotelenir. Arkasından mantarlar ve kuş başı et de eklenir. Biraz kavrulduktan sonra soyulup doğranmış sarımsaklar eklenir. Salça karıştırılır. Ardından tuzu ve baharatları eklenerek çeyrek çay bardağı sıcak su koyulur. Tavanın ağzı kapanarak pişmeye bırakılır. Ocağın altı kapanmadan 5 dakika önce kreması koyulur ve karıştırılır. Biraz kıvama geldikten sonra ocağın altı kapatılır ve sıcak servis yapılır. Yanında en güzel gidecek şey ise pirinç pilavıdır.

Afiyet olsun.
" } ] }