{ "title": "Kuşbaşı Et Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/kusbasi-et-sote.jpg", "date": "20.01.2024 00:23:16", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kuşbaşılı et sote, et yemekler arasında en çabuk ve hızlı yapılan et yemeklerinden birisidir. Dana ve kuzu kuşbaşı etinden kolaylıkla hazırlanan bir et yemeğidir. Her yörede kuşbaşılı et sote özel günlerde ve normal günlerde sıklıkla yapılan bir yemek çeşididir. İçine eklenen malzemeler ve baharatlar çok daha lezzetli olmasına yardımcı olmaktadır.

Kuşbaşı et sotenin malzemeleri
Kuşbaşılı et sote nasıl yapılır?

Tavaya sıvı yağı koyalım ve soğanı ayıklayıp ince ince doğrayıp tavaya ekleyelim pembeleşinceye kadar kavuralım. Daha sonra kuşbaşı etleri ilave ederek ocağın altını kısalım ve suyunu çekene kadar kavuralım. Diğer tarafta biberleri ve domatesleri ince ince doğrayarak hazırlayalım. Suyunu çekmiş olan kuşbaşı etlere domatesleri ilave edelim ve bir süre kavuralım. Daha sonra küçük doğranmış biberleri ilave edelim ve kavuralım. Kavurma işleminden sonra karabiberini, tuzunu ve 2 su bardağı sıcak suyunu koyalım ve kuşbaşı etler yumuşayana kadar özellikle kısık ateşte pişirelim. Pişirme işlemi bittikten sonra kekiğini ilave edelim ve yemeğimiz sunuma hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }