{ "title": "Kuşbaşı Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/Kusbasi-Sote-98.jpg", "date": "19.01.2024 08:40:27", "author": "derya han", "article": [ { "article": "Kuşbaşı sote, en çabuk ve zahmetsiz yapılabilecek et yemeğidir. Kırmızı etle yapılacak ise kuşbaşı doğranmış dana eti ile ya da kuşbaşı olarak doğranmış kuzu ile yapmayı tercih etmelisiniz. Bu tercih ile daha lezzetli bir tat elde edebilirsiniz. Et yemeklerinin en bilindik yemeklerinden birisi olarak karşımıza çıkan kuşbaşı sote yanına yapılacak olan pirinç pilavı ile servis edildiği zaman muhteşem bir lezzet otaya çıkarmaktadır.

Kuşbaşı sotede en önemli şey etin sinirlerinin alınmış ve taze olmuş olmasıdır. Kuşbaşı yapmak kolay gibi bir anlam verse bile her yemekte olduğu gibi kuşbaşı sote yapmakta da önemli püf noktaları bulunmaktadır. Kuşbaşı sotenin daha lezzetli olması için ince ayrıntılara dikkate edildiği zaman yemeğe daha çok lezzet katılmış olacaktır. Öncelikle etin yumuşacık olması çok önemlidir. Bunu etin suyunu kaybetmeden sağlayabiliriz. Et suyunu bırakır ise daha sonra tekrardan bu suyu içine çekmesi çok zor olduğu için et piştikçe kurur. Bunun için etin pişeceği tencereye bir miktar yağ konulmalı ve et atılınca ses duyulacak kadar ısıtılmalıdır yağ. Yani soteye başlanmadan önce tava iyi bir şekilde kızdırılmalı.

Kuşbaşı Sote Malzemeleri
Kuşbaşı Sote Nasıl Yapılır?

Orta büyüklükte seçmiş olduğumuz soğanı ayıklayıp ve de rendeleyin. Tencereye bir çay bardağı sıvı yağı ekleyin. Rendelediğiniz soğanları tencereye dökerek pembeleşinceye kadar kavurunuz. Sonra eti ilave ediniz. Eti kavurunuz. Suyunu salıp çekene kadar kısık ateş üzerinde kavurunuz. Bunlar pişene kadar domates ve biberleri ayıklayarak yıkayın. Eğer etler kuşbaşı olarak doğranmış ise domates ve biberleri de bu şekilde doğramış olmanız yemeğinizin görsel açıdan güzel olmasını sağlar. Tencereye kuşbaşı doğradığınız domatesleri ekleyiniz. Suyunu salıp çekince biberleri de ekleyerek pişirmeye devam ediniz. Daha sonra baharatları da ekleyerek biraz daha kavurun. Sonra üzerine iki bardak kadar sıcak suyu ekleyin. Etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra isterseniz biraz kekik atabilirsiniz. Yanına da pilav ve cacık yapabilirsiniz. Kuşbaşı sote yemeğiniz yenilmeye hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }