{ "title": "Kuşbaşılı Mantar Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/Kusbasili-Mantar-Sote-75.jpg", "date": "20.01.2024 04:22:13", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "Kuşbaşılı mantar sote; birçok kişinin hayır demeye cesaret edemeyeceği yemeklerden bir tanesidir. Aslında mantara daha çok tavuk eti yakışmaktadır. Ayrıca tavuk etinin pişme süresi ile mantarın pişme süresi de birbirine yakın olduğu için beyaz etle yaparsanız sizin için daha pratik olacaktır. Kuşbaşılı olarak yapmayı tercih etmeniz halinde de eti önceden ayrı bir tencerede pişirerek mantar ile karıştırırsanız bu problem de çözülmüş olur. Mantar son derece faydalı bir besin maddesidir. Özellikle kırmızı et ile yapmayı tercih ettiğinizde ise besin değeri daha da artmaktadır. Kuşbaşılı mantar soteyi gönül rahatlığı ile Ramazan ya da özel davetlerinizde misafirleriniz için hazırlayabilirsiniz. Ancak bu yemeyi yapmaya karar verdiğinizde bazı insanların kültür mantarının ağır kokusu nedeniyle yemek isteseler dahi yemekte zorlandıkları ihtimalini unutmayın. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Kuşbaşılı mantar sote malzemeleri
Kuşbaşılı Mantar Sote Nasıl Yapılır?

Kuşbaşılı mantar sotenin yapımı çok kolaydır. Yemeğin yapımı için öncelikle kırmızı etin pişirilmesi gerekir. Ben bunu için daha çok düdüklü tencere kullanmayı tercih ediyorum. Eti düdüklü tencerenin içerisine koyun ve üzerine sıvı yağdan biraz gezdirerek kısık ateşte suyunu verene kadar bekletin. Daha sonra üzerine yaklaşık 1,5 su bardağı sıcak su koyarak tuz atmadan düdüklü tencerenin ağzını kapatın. Düdüklü tencerenin düdüğünü kapattıktan sonra yarım ateşte 25 dakika pişmesi yeterli olacaktır. Daha sonra kapağını açın ve ağzı açık halde suyunu çekene kadar kavurun.

Diğer tarafta kalan sıvı yağ ve tereyağı ile yemeklik olarak doğranan kuru soğan ve sivri biberi soteleyin. Biraz tuz atarsanız daha kolay sotelenir. Üzerine ise domates rendesini dökün. Biraz suyunu çektikten sonra da mantarları atıp kavurmaya devam edin. Mantarlar bir süre sonra tamamen ölecektir. Mantarlar pişme noktasına geldiğinde düdüklü tenceredeki kuşbaşı eti üzerine ilave ederek baharatlarını ekleyin. Et sotenin biraz sulu olanı daha makbuldür. Bu yüzden üzerine bir çay bardağı su ilave ederek lezzetin birleşmesi açısından kısık ateşte 15 dakika kadar birlikte pişirin. Yemeğin suyunu kendi zevkinize göre de ayarlayabilirsiniz. Kuşbaşılı mantar sote hazır. Bu arada kuşbaşılı mantar sote en iyi beyaz pilav ile gideceğinden yanına pilav yapabilirsiniz. Herkese kolay gelsin.
" } ] }