{ "title": "Mantar Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/mantar-sote(1).jpg", "date": "18.01.2024 22:21:45", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Mantar sote, özellikle et yemeklerinin yanına pilav eşliğinde ikram edebileceğiniz oldukça lezzetli bir tariftir. Düşük kalorisi, besleyici özelliği ve lezzetiyle herkesin beğeneceğini bir yemektir. İçeriğindeki potasyum sayesinde kan basıncının düzenlenmesine, kalp krizinin önlenmesinde oldukça yararlı olan mantar, bu özelliğiyle muzdan bile yararlıdır. Bu tarifi hazırlarken mantarın içindeki suyun fazla olduğunu unutmayın. Bu nedenle yemeğin suyunu iyi ayarlayın. Ayrıca mantarların kararmaması içinde, pişene kadar limonlu suyun içinde bekletmenizi öneriyoruz. Eğer pişireceğiniz zaman doğrar sanız buna gerek kalmaz. Üstelik mantar suyla birlikte daha fazla şişer. Mantarın yararlarını anlatmakla bitiremeyiz. Göğüs kanserinden, prostat kanserine kadar yararı olan bu yiyeceği farklı şekillerde pişirebilirsiniz. Yemeklerinizde garnitür olarak da kullanabilirsiniz. Mantar daha çok kültür mantarı olarak yetiştirilip, tüketildiğinden her zaman kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir besindir. Bu yüzden yaz kış dilediğiniz zaman mantar sote pişirebilirsiniz. İster sade, isterseniz etli, tavuklu, hindi etli hazırlayacağınız bu tarifi sizlerde beğeneceksiniz. Şimdi bu lezzetli tarifi birlikte hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Mantar sote için gerekli malzemeler
Mantar sote nasıl yapılır?

Önce dana etini küçük küpler şeklinde doğrayın. Bunları teflon bir tavanın içinde kendi suyuyla kavrulmasını sağlayın. İçine önce yağ ilave etmeyin. Et suyunu salıp çekinceye kadar pişerse, kolay yumuşar. Çünkü mantar daha çabuk pişen bir malzemedir. Etlerin bu nedenle önden pişmesi gerekiyor.

Etiniz iyice yumuşayıp suyunu çekince içine zeytinyağını ilave edebilirsiniz. Bir sürede etleri böyle kavurun. Bu arada sarımsakları ve soğanı ayıklayın. Bunları piyazlık şekilde doğrayın ve tavaya ilave edin. Mantarları önceden doğradı iseniz, limonlu suyun içinden çıkarın. Eğer yeni doğradı iseniz hemen tavanın içine koyabilirsiniz. Bu şekilde malzemeleri birlikte kavurun.

Bu esnada mantar soteyi orta kararda ateşte pişirmeye devam edin. İçine domates rendesini, karabiber, kırmızı pul biber, kekik ve tuzu ilave edin. Yemeğin suyunu kontrol ederek, gerekirse çok az sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Artık mantar sote kısık ateşte kısa süre daha pişebilir. Kıvamını bulunca ocaktan alarak, servis tabağına alabilirsiniz. Eğer pilavınız da hazır ise mantar sote ikramınızı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }