{ "title": "Mantar Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/mantar-sote(1).jpg", "date": "18.01.2024 22:21:45", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Mantar sote, özellikle et yemeklerinin yanına pilav eşliğinde ikram edebileceğiniz oldukça lezzetli bir tariftir. Düşük kalorisi, besleyici özelliği ve lezzetiyle herkesin beğeneceğini bir yemektir. İçeriğindeki potasyum sayesinde kan basıncının düzenlenmesine, kalp krizinin önlenmesinde oldukça yararlı olan mantar, bu özelliğiyle muzdan bile yararlıdır. Bu tarifi hazırlarken mantarın içindeki suyun fazla olduğunu unutmayın. Bu nedenle yemeğin suyunu iyi ayarlayın. Ayrıca mantarların kararmaması içinde, pişene kadar limonlu suyun içinde bekletmenizi öneriyoruz. Eğer pişireceğiniz zaman doğrar sanız buna gerek kalmaz. Üstelik mantar suyla birlikte daha fazla şişer. Mantarın yararlarını anlatmakla bitiremeyiz. Göğüs kanserinden, prostat kanserine kadar yararı olan bu yiyeceği farklı şekillerde pişirebilirsiniz. Yemeklerinizde garnitür olarak da kullanabilirsiniz. Mantar daha çok kültür mantarı olarak yetiştirilip, tüketildiğinden her zaman kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir besindir. Bu yüzden yaz kış dilediğiniz zaman mantar sote pişirebilirsiniz. İster sade, isterseniz etli, tavuklu, hindi etli hazırlayacağınız bu tarifi sizlerde beğeneceksiniz. Şimdi bu lezzetli tarifi birlikte hazırlayalım. Hepinize kolay gelsin.