{ "title": "Mantarlı Kremalı Tavuk Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/Mantarli-Kremali-Tavuk-Sote-63.jpg", "date": "19.01.2024 19:39:32", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "Mantarlı Kremalı Tavuk Sote, bu yemeği yapmadan önce tedirginliğim çoktu çünkü krema ve tavuğun birbirine yakışmayacağını düşünüyordum. Ben genellikle kremayı yemeklerde değil de daha çok tatlı ve pastalarda kullanan biriyim ve bu yemeği yapmam biraz şaşırtıcı oldu ama yine de farklı lezzetlere açık olduğum için gerçekten deneyip tatmak istedim. Körinin tavuğa yakıştığı kadar krema da tavuğa gerçekten bir o kadar yakıştı. Lezzet yönünden gayet başarılı oldu ve görüntüsü itibari ile de gayet iştah açıcı. Sizde farklı lezzetler tatmak istiyorsaanız kesinlikle mantarlı kremalı tavuk soteyi denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Bu tarifi sizlerin de beğeneceğini umarak paylaşmak istedim. Üstelik yapımı da bir o kadar kolay.

Mantarlı Kremalı Tavuk Sote Malzemeleri
Mantarlı Kremalı Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

İlk olarak mantarları temiz bir şekilde yıkadıktan sonra ortadan ikiye bölün. Soğan ve biberleri halka şeklinde doğrayın. Tavuk göğsünü de kuşbaşı şeklinde doğradıktan sonra uygun geniş bir sote tavasına iki yemek kaşığı tereyağı ilave edin ardından halka şeklinde doğarmış olduğunuz biber ve soğanları ilave ederek soteleme işlemine başlayın. Ayrı bir tavanın içine de iki yemek kaşığı zeytin yağ ilavesi yaparak kuşbaşı doğramış olduğunuz tavuk etlerini ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. İki diş sarımsakların kabuklarını ayıklayıp küçük küçük doğrayın ve tavuk etlerinin üzerine ilave ederek kavurma işlemine devam edin. Yüksek ateşte sotelenen soğan ve biberlerin üzerine ikiye doğranmış mantarları ilave edin ve mantarların üzerine bir iki damla limon suyu damlatın ve soteleyin. Sonra sotelenen sebzelerin üzerine kavrulma işlemi tamamlanan tavukları ilave edin. Damak zevkinize göre tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kekik, yenibahar ilave ederek güzelce karıştırın. Yaklaşık beş dakika kadar da tavuk ve baharatlarla birlikte soteleme işlemine devam edin. Beş dakika sonra da bir kutu kremayı yemeğin üzerine yavaş yavaş ilave edin tavuk ve sebzeler kremayı iyice çekene kadar iki taşım kaynamaya bırakın. Pişme işlemi tamamlanan yemeğinizi sıcak servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
" } ] }