{ "title": "Mantarlı Tavuk Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/mantarli-tavuk-sote(1).jpg", "date": "20.01.2024 08:27:38", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Mantarlı tavuk sote, sote yemekleri arasında sevilen çeşitlerden biridir. Özellikle ülkemizde mantarın çok sevilmesi nedeni ile çok yaygın olarak bu yemek yapılmaktadır. Fakat hem mantarı hem de tavuğu seven birçok insan mantarlı tavuk sote yemeğinin nasıl yapıldığını bilmediği için bu yemeği yapmak yerine farklı yemekleri tercih etmektedir. Eğer sizlerde bu kişilerin arasındaysanız, birazdan vereceğim tarife kulak vererek sizlerde aradığınız lezzeti mutfağınızda yapabilirsiniz. Mantarlı tavuk sote içerisinde diğer sote çeşitlerine göre malzeme miktarı fazladır. Fakat, bu yemek içerisine eklenen tüm malzeme çeşitleri mantarlı tavuk soteye farklı bir lezzet katmaktadır. Bu nedenle tavsiyem tüm malzemeleri eksiksiz olarak koymanız. Yapılış aşamasına gelecek olursak aslında mantarlı tavuk sote birçok yemeğin yapılışından çok daha kolaydır. Bu yemeği yapabilmek için sadece bıçak tutmayı bilmeniz bile yetecektir. Geri kalan işlemleri yapılış aşamasında detaylı bir şekilde anlatacağım. Sizlerde mantarın nefis lezzetini tavuk ile birleştirerek ailenize mükemmel tatlar tattırmak için hazırsanız tarifimize geçelim.

Mantarlı tavuk sote için gerekli malzemeler
Mantarlı Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Öncelikle hijyen açısında çok önemli olan işlemleri yapın. Yıkanabilecek tüm malzemeleri temiz bir şekilde yıkayın ve bir tava içerisine mantarları küçük küçük doğrayın. Daha sonra tavuk etlerini de ayıkladıktan sonra temiz bir şekilde yıkayın ve mantarların içerisine eklemeden ayrı bir tava içerisine iyice kavurun. Kavurma işlemini yağsız olarak yapacaksınız. Mantarlar tam olarak kavrulduktan sonra mantarların üzerine tavuğu ve yağı da ekleyerek tekrar kavurmaya devam edin. Bu şekilde bu malzemeleri karıştırarak kavurun.

Bir süre kavurduktan sonra içerisine kuru soğanı ince ince kıyarak ekleyin. Soğanlardan sonra da biberleri ince ince doğrayın ve kavurmaya devam edin. Bu şekilde soğanların rengi pembeleşene kadar iyice kavurun. Bu şekilde kavrulan malzemelerin içerisine bir miktar salça ekleyelim ve bol bol karıştırarak salçanın dağılmasını sağlayın.

Salça malzemelerin içerisinde tam olarak dağıldıktan sonra da ince ince kıyılmış olan domatesleri ekleyerek tekrar bol bol karıştırın. Bu şekilde domatesler tam olarak pişene kadar ve suyunu biraz çekene kadar bol bol pişirin. Karıştırmanıza gerek yoktur. Bu nedenle karıştırmak yerine bekleyin. Mantarlı tavuk sote yapılışında son aşama ise domatesler piştikten sonra ocağı kapatmaya yakın baharatları ve tuzu ekleyerek tekrar karıştırın ve ocaktan yemeğinizi alın.

Afiyet olsun.
" } ] }