{ "title": "Oktay Usta Tavuk Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/Oktay-Usta-Tavuk-Sote-84.jpg", "date": "20.01.2024 09:34:25", "author": "derya han", "article": [ { "article": "Oktay Usta Tavuk Sote, Çok pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tavuk yemeğidir. İşten geldiğiniz zaman acil yemek yetiştirmek istediğiniz zaman hızlı bir şekilde yapabileceğiniz bir tariftir. Yapımı da hazırlanışı da çok kısa sürer. Yanına yapılacak olan tereyağlı pilav ve cacık ile sofranız daha da lezzetli ve zengin bir görünüme çok kısa saatlerde kavuşmuş olacaktır.

Oktay Usta Tavuk Soteİçin Gerekli Malzemeleri
Oktay usta tavuk sote ön hazırlık:

Öncelikle malzemeler hazırlanmaya başlanır. Tavuk göğüsleri önce kalın ise enine olarak inceltilir. İnceltilen tavuk göğüsleriküçük küpler şeklinde doğranır. Domatesler ise kabukları soyulduktan sonra aynı şekilde ufak ufak küpler halinde doğranır. Biberlerde içindeki çekirdekleri ayıklandıktan sonra, ilk olarak uzun bir şekilde sonrasında ise küçük küpler oluşturacak şekilde doğranır. Soğanı daha fazla ufak doğruyoruz.

Oktay usta tavuk sote nasıl yapılır?

Tencereye bir miktar sıvı yağ dökülür. Sıvı yağ biraz kızdıktan sonra küçük olarak doğranmış bir adet soğanı koyuyoruz. Sonra soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince tencere içerisine küp doğranmış sivri biberlerimizi ekliyoruz. Soğanlar ve biberler kavrulduktan sonra doğranmış tavuk göğsünü de tencere içerisine ilave ediyoruz. Tavuklar biraz yumuşamaya başladıktan sonra domatesi tencerenin içine ekliyoruz. Ayrıca bir su eklemeye gerek yoktur. Çünkü domateslerden çıkan su yeterli bir miktarda olacaktır. Fakat domatesler fazla suya sahip değil iseler çok az bir miktar kadar sıcak su ilavesi yapılabilir. Ardından suyu ve karabiberi de ekleyebiliriz. Kısık ateşte etler pişinceye kadar bekletiyoruz. Hafif sulu kalması daha iyidir yemeğin lezzetli olmasını sağlar. Oktay usta tavuk sote tarifi hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }