{ "title": "Patatesli Et Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/Patatesli-Et-Sote-69.jpg", "date": "21.01.2024 01:32:52", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "Patatesli tavuk sote; de diğer tavuk sote çeşitlerine çok fazla benzemektedir. Aşağı yukarı tüm yemeklerin pişme şekilleri örtüşmektedir. Önemli olan husus hangi malzemenin ne zaman konulacağını bilmekten geçer. Yemek yapmak dünyanın en kolay işlerinden bir tanesidir. Burada önemli olan tek şey pratik bilgilere sahip olmaktır. Bu bilgi birikimi ise yine tecrübede yani mutfakta çok zaman geçirmekten geçer. Örneğin et nasıl pişer, pişme süresi nedir, hangi sebzenin içerisine hangi et yakışır tuz fazla olursa neler yapılabilir gibi birçok sorunun cevabı sizlerin gayretleri ile cevap bulacaktır. Patatesli tavuk sote biraz daha aperatif bir yemektir. Bu nedenle içerisinde kullanılacak patatesinde kızartılması yemeği daha lezzetli yapacaktır. Sizlerle paylaşmak istediğim tavuk soteyi tencerede pişirerek servis yaparken farklı bir şekilde servis yapmayı tarif edeceğim. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Patatesli tavuk sote malzemeleri
Patatesli Et Sote Üzeri için
Patatesli Et Sote Nasıl Yapılır?

Tavuklu patates sotenin yapımı düşünüldüğü kadar zahmetli değildir. İlk önce bezelyeleri tuzlu suda haşlayın ve süzün. Patatesleri küp-küp doğrayarak kızgın yağda pişecek seviyede kızartın.

Diğer tarafta tencerenin içerisine sıvı yağı boşaltın ve üzerine küp şeklinde doğranan tavuk etini ve arpacık soğanları boşaltarak biraz tuz ile kısık ateşte sotelemeye başlayın. Yaklaşık 15 dakika sotelenen tavuk etinin üzerine jülyen olarak doğranan sivri biber ile kırmızıbiberi de ekleyip pişirme işlemine aynı usulde ve tencerenin kapağı kapalı olarak devem edin. Biberleri de ilave ettikten sonra yaklaşık 20 dakika sonra ette pişmiş olur. Pişen etin üzerine salçaları ekleyin ve 5 dakika daha kavurun. Üzerine 1 çay bardağı su ekleyerek baharatların tamamını ve tuzu da ekleyip ocağı kapatın. Artık tavukgöğsü pişmiş demektir. Üzerine kızarmış patates ile haşlanan bezelyeleri boşaltın ve hafif karıştırarak tek kişilik cömleklere boşatın. Üzerine domates dilimleyin. Fırın tepsisinin içerisine kaynar su doldurup çömlekleri içerisine koyun ve yaklaşık 170 derece ısıda 15 dakika pişirin. Fırını kapattıktan sonra üzerine kaşar peyniri ve doğranmış maydanozu ekleyerek servis yapana kadar sıcak fırının içerisinde bekletin. Patatesli tavuk sote hazır. Yanına pilav da yaparak servis yapabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.
" } ] }