{ "title": "Patlıcanlı Et Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/Patlicanli-Et-Sote-24.jpg", "date": "22.01.2024 01:44:54", "author": "bahar aksu", "article": [ { "article": "Patlıcanlı et sote, et ve sebzenin muhteşem uyumu diyebiliriz. Hem ana yemek için iyi bir seçim hem de lezzeti ile muhteşem bir seçim. Patlıcanlı et soteyi akşam yemeklerinde kullanarak misafirlerinizi ve eşinizi büyüleyebilirsiniz. Özellikle misafiriniz geleceği zaman ne yapayım endişesinden sizi kurtaracak bir tarif. Baharatlarını bol tutarsanız ve eti iyi pişirirseniz yemeğinizi sıkıntısı bir şekilde yapmış ve lezzetine lezzet katmış olursunuz. Et yemelerini yaparken genel olarak etin iyi olmasına ve yağlı olmasına dikkat etmeliyiz. Pişirmeden önce etinizi yıkamayınız kendi suyunu salmasına engel olur ve kendi suyunda pişen et yemekleri her zaman daha iyi olur. Sizlere patlıcanlı et sotenin tarifini ve püf noktalarını anlatacağım.

Patlıcanlı et sote için malzemeler
Patlıcanlı et sote nasıl yapılır?

Eti küçük kuşbaşı doğruyoruz tavaya alıp harlı ateşe koyuyoruz rengi değişip suyunu salınca altını hafif kısıyoruz. Suyunu çekince yağ koyup kavuruyoruz. Bu arada patlıcanları çizgi çizgi soyuyoruz, doğruyoruz ve kızartıyoruz. Kâğıt havlu koyduğumuz süzgeçte kızaran patlıcanları yarım saat kadar bekletiyoruz. Eti kavurmaya devam baharatları ve salçayı ilave diyoruz son olarak yağı süzülen patlıcanları ekleyip 5 dakika kadar kavuruyoruz. Sıcak bir şekilde servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }