{ "title": "Piliç Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/pilic-sote.jpg", "date": "20.01.2024 11:49:11", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "Piliç sote, tavuk yemekleri aralarında en çabuk yapılan hem basit hem de lezzetli tavuk yemeğidir. Tavuk sote yaparken evinizde yer alan baharatlarla sos hazırlayabileceğiniz gibi, benzeri marketlerde satılan hazır tavuk soslarını da kullanabilirsiniz. Tavuk sote hazırlarken bazen et olarak da tavuk göğsü kullanabilirsiniz bazen tavuk budu. Belli bir süre çeşitli bir lezzet denemek isterseniz arada benim eklediğimin benzeri köri de ek edebilirsiniz. Biz tavuk sote yaparken malzemeleri sırayla pişirmenizi öneririz. Başka bir deyişle önce tavukları atarım tencereye onlar piştikten ardından diğer malzemeleri sırayla eklerim. Çünkü domatesin pişme ömrü ile tavukların pişme ömrü benzer değildir. En çabuk pişenleri son tencereye ek ederiz.

Piliç Sote Malzemeleri
Piliç Sote Nasıl Yapılır?

Tavuğu kuşbaşı biçimde doğrayıp, tencereye ayçiçeği yağı ve doğradığınız tavuğu ek ederek, hafif sulu kalıncaya kadar kavuralım. İnce ince doğradığınız ucu keskin biberleri ve soğanları tavuğun üstüne ek edip güzelce karıştırınız. 5 dakika süresince kapağı kapalı olarak da pişirelim. 5 dakikanın bitiminde domatesleri ek edelim (Kabuğunu soyup küp biçimde doğramanız hepten iyi olacaktır). Bir kapta köri ile baharatları 1/2 bardak suda eritip doğradığınız domateslerin üstüne ek edin daha ardından tuzunu atıp, suyunu çekene kadar pişirelim. Son olarak da tavuk soteyi sıcak olan olarak da servis yapabiliriz ya da ilk olarak tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayalım, bir kenara alalım. Soğanı ayıklayıp kesme tahtasının üstünde yemeklik doğrayalım. Domates ve biberleri yıkayalım sarımsağı ayıklayalım kesme tahtasında sarımsakları 2 bölelim domates ve biberleri minik doğrayalım. Yayvan bir tencereye sıvı yağı alalım, yağ ısındıktan ardından biber ve soğanı ek edelim birden çok dakika soteleyelim. Tavuk etlerini ve sarımsağı ek edelim sotelemeye aynı ritimde devam edelim (Tavuk eti suyunu salıp çekene kadar) Salçayı az su ile karıştıralım tavukların üstüne alalım ardından sırasıyla domates, tuz ve karabiberi ek edelim bir 2 karıştıralım pişmeye bırakalım.
" } ] }