{ "title": "Sade Tavuk Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/Sade-Tavuk-Sote-87.jpg", "date": "21.01.2024 02:37:53", "author": "Ayşe Kurtbey", "article": [ { "article": "Sade Tavuk Sote: Tavuk içeren birçok yemek doyurucu ve lezzetli olması bakımından tercih edilmektedir. Tavuk kırmızı ete göre daha hızlı pişen bir ettir. Sağlık açısından da her yaştan kişiye uygun bir beyaz et türüdür. Sade tavuk sote genellikle pilavla birlikte veya pilav üstü sunulmaktadır. Salçalı da yapılabilir. Börek içi olarak kullananlarda vardır. Anadolu'da her yörede yapılan bir yemektir.

Sade Tavuk Sote Malzemeleri
Sade Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Tavuk göğsünü bir kenara alır, çözülmesini sağlanır. Sivri biberleri yanlamasına ikiye bölünür. Daha sonra orta kalınlıkta doğranır. Tavuk doğrama tahtasında küp küp, küçük şekilde doğranır. Kızgın tavaya önce tavuk alınır, karıştırılır. (10 dakika kadar) Sonra zeytinyağı konulur. Karıştırılır. Tavuk tam pişmeden biberler eklenir. Biberlerle beraber karıştırılır, pişirilmeye devam edilir. (Yaklaşık 10 dakika) Baharatlar eklenir. 5 dakika kadar baharatlarla karıştırılır, pişen yemek dinlenmeye bırakılır. Sıcak olarak, tercihen pilavla birlikte servis edilir.

Afiyet olsun.

" } ] }