{ "title": "Soğanlı Tavuk Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/Soganli-Tavuk-Sote-97.JPG", "date": "21.01.2024 07:59:33", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "
Soğanlı tavuk sote; normal soğan ile yapılabileceği gibi arpacık soğan adı verilen küçük soğan ile de yapılabilir. Sote olarak tabir edilen tüm yemekler kısık ateşte kendi suyu ile pişmesi gerektiğinden bu durum yemeğin çok daha lezzetli olmasına neden olur. Soğanlı et sote için eğer arpacık soğanı kullanmayı tercih ederseniz yemeğiniz daha şık görünür. Bu yüzden eğer tavuk soteyi misafirleriniz ya da özel günler için pişirecekseniz mutlaka arpacık soğanı kullanmaya özen gösterin. Arpacık soğanını her mevsim aktarlardan ya da büyük marketlerin manav reyonlarından bulmanız mümkündür. Tavuk sotede kullanacağınız et ise tavuğun sıfır kemik taşıyan kısmı yani göğüs kısmıdır. Fakat göğüs eti daha yağsız ve sert bir yapıya sahip olduğundan içerisine bir miktar but kısmından da et sıyırarak kullanabilirsiniz. Fakat bu işlem biraz zahmetli olacağından zaman ve kendi durumunuza göre kullanacağınız eti belirleyebilirsiniz.

Soğanlı tavuk sotenin yapımı için malzemeler
Soğanlı tavuk sote nasıl yapılır?

Soğanlı tavuk sotenin yapımı için öncelikle mantarları ayıklayın ve mantarın kararmaması için limonlu suyun içerinde yaklaşık yarım saat boyunca bekletin. Daha sonra mantarları süzün.

Diğer tarafta tavuk etini küçük küçük doğrayın. Bir tencerenin içerisine sıvı yağı boşaltın ve tavuk eti ile arpacık soğanlarını kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak kavurmaya başlayın. Tavuk eti bir süre sonra kendi kendine su bırakacaktır. Suyunu toparlamaya başladığı anda üzerine istenilen şekilde doğranan biberleri ekleyin. Tavuk eti çabuk pişen bir et çeşidi olduğu için yaklaşık 20 dakikada pişme derecesine gelecektir. Hemen üzerine mantarları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin. Mantar ile konulan tuz mantarı sulandıracağı için yemeğin kendi suyu ile pişmesi daha da kolaylaşacaktır. En son olarak salçaları ve baharatları da ilave ederek üzerine yaklaşık 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip 15 dakika kadar pişirerek yemeğin altını kapatın. Soğanlı tavuk soteniz hazır. Arzu ederseniz çekilmemiş karabiber yerine toz karabiber de kullanmanız mümkündür. Tavuk sote içerisine arzu ederseniz mantar yerine haşlanmış bezelye de kullanabilirsiniz. Bu arada soğanlı tavuk soteyi biraz sulu yaparsanız ekmek ile de yenilebileceğinden yanına pilav gibi bir çeşit yapmanıza gerekde bulunmamaktadır.
" } ] }