{ "title": "Sulu Et Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/Sulu-Et-Sote-64.jpg", "date": "20.01.2024 01:03:40", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Sulu et sote, ana yemek olarak yapılabilecek en iyi et yemeği çeşididir. Misafir veya özel günler için yapacağımız yemeklerde ilk aklımıza gelen çeşit genellikle et yemekleri olur. Et yemekleri sade olarak yapılabileceği gibi birbirinden farklı sebze çeşitleriyle de yapılabilir. Et yemeklerinin güzel olması için bazı püf noktalarını iyi bilmek ve etin hangi kısmıyla hangi et yemeği yapılacağı konusunda da bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Türk mutfağında kırmızı etin çok büyük yeri bulunmaktadır. Kırmızı et sağlık açısından da çok faydalı olduğu için bol bol tüketmek için çok fırsatımız kendiliğinden oluşmaktadır. Fakat sulu et soteyi sadece kırmızı et ile değil aynı zamanda tavuk eti ile de yapabilirsiniz. Özellikle göğüs kısmı ile yapacağınız et sote de en az kırmızı et ile yapılan sote kadar lezzetli olacaktır. Ben sizlerle kırmızı et kullanılarak annemin çocukluğumuzdan beri sürekli yaptığı ve bizim de doya doya yediğimiz sulu et sotenin tarifini paylaşmak istiyorum. Sulu et sote ana yemek olarak yapılacağı için yanına mutlaka pilav veya benzeri bir çeşit yapmanız sunum açısından güzel olacaktır. Ayrıca ilave olarak patates püresi de yapabilirsiniz.

Sulu et sotenin yapımı için gerekli malzemeler
Sulu Et Sote Nasıl Yapılır?

Sulu et sotenin yapılışı için öncelikle eti istediğiniz büyüklükte hazırlayın. İç yağı kullanırsanız et sote daha lezzetli olur. Eğer kullanmak istemezseniz sıvı yağ miktarını arttırmanız gerekir. Yanmaz tencerenin içerisine iç yağını doğrayın ve ocağı kısık ateşte açın. Yağını dışarı verdikten sonra içerisindeki yağ parçalarını atın. Üzerine kuş başı eti de ilave ederek kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirmeye devam edin. Ete tuz atarsanız geç pişeceğinden tuz atmamaya özen gösterin. Et bir süre sonra kendi suyunu dışarı verecektir. Suyu ile pişmesi halinde daha lezzetli olacağından kendi kendine pişmesini bekleyin. Üzerine de yağları ekleyin. Et tabiri caizse lokum kıvamında olana kadar pişirin. Et piştiğinde jülyen olarak doğranan soğan ve sivri biberi üzerine ekleyerek et ile soteleyin. Soğanlar iyice öldüğünde ise üzerine domatesleri rendeleyip kavurun. En son olarak baharatları ve suyu ilave edip yaklaşık 15 dakika pişirin. Sulu et sote piştiğinde tuzu ilave ederek ocaktan alın.

" } ] }