{ "title": "Sulu Tavuk Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/Sulu-Tavuk-Sote-73.jpg", "date": "19.01.2024 00:27:54", "author": "Batuhan Muhammet Özçelik", "article": [ { "article": "Sulu tavuk sote, her gün ne yapsam derdinden bıkan bayanlar için hem hazırlaması pratik hem de masrafsız olan kurtarıcı bir yemek çeşididir. Sulu tavuk sotede çocukların bayılarak yediği ve protein açısından oldukça zengin olan bir yemektir. Sulu tavuk sotenin suyuna yumuşacık taze ekmekle banmak kadar keyif veren bir durum yoktur. Tek yapmanız gereken bir marketten veya kasaptan yağsız ve taze tavuk göğsü almak. Eğer tavuğu kesmekten hoşlanmıyorsanız veya vaktiniz kısıtlıysa kasapta kuş başı haline getirebilirsiniz. Sulu tavuk sotenin su miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ekstradan su ilave edebilir ya da sulu domates kullanabilirsiniz. Domates olmayan mevsimde iseniz konservelik domates soslarından da faydalanabilirsiniz. Sulu tavuk soteyi her bayanın yapışı farklıdır. Bazı bayanlar tavuğu haşlayarak sote yapar bazıları da çiğden kullanılır. Siz isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Spor yapanlar açısından proteince zengin olan sulu mantar sote herhangi bir misafiriniz geldiğinde kurtarıcı rolünü üstleniyor. Şimdide sulu tavuk sote tarifini sizlerle paylaşalım.

Sulu Tavuk Sote Malzemeleri
Sulu Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Sulu tavuk sote için ilk olarak kuşbaşı doğranan tavuk göğsü tavaya yağ koymadan koyulur. Suyunu çekip biraz yumuşayana kadar bekleyen tavukların üzerine jülyen (Yarım ay) kesilmiş soğanlar eklenir. Sarımsaklar ince kıyılır ve soğanların arkasından hemen eklenir. Biraz kavrulan ve pembeleşen soğanlardan sonra ince ince doğranmış ve tohumları çıkarılmış yeşil biber eklenir. Sulu tavuk soteniz neredeyse hazır. Bu şekilde biberler biraz öldükten sonra salçalar eklenir. Salçalardan sonra bol sulu domatesler ilave edilir. Domatesleri isteğe göre rendeleyebilir veya doğrayabilirsiniz. Domateslerde biraz öldükten sonra sıcak suyunu ilave edip kaynamaya bırakabilirsiniz. Pişip pişmediğini çatal yardımıyla kontrol edebilirsiniz. Damak zevkinize göre tuz miktarını ayarlayabilir ve baharatlarını ocağı kapamaya yakın koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }