{ "title": "Tavada Et Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/Tavada-Et-Sote-44.jpg", "date": "23.01.2024 06:46:11", "author": "Özlem goren", "article": [ { "article": "Tavada et sote, püf noktalarına dikkat edildiğinde parmaklarınızı yiyeceğiniz bir lezzet. Bir arkadaşınız sizi yemeğe davet etti ve yemekte et sote var. Arkadaşınızın pişirdiği etler lokum gibi sizinki lastik gibi. Sizde etlerinizin lokum gibi pişmesini istiyorsanız işte size mis gibi tavada et sote tarifi.

Tavada Et Sote İçin Gerekli Malzemeleri
Tavada Et Sote Nasıl Yapılır?

Öncelikle kasabınızdan sinirsiz küp-küp doğranmış et alıyorsunuz. Bu etler doğrandıktan sonra kanlanabilir. Kesinlikle bu kanları yıkamayın. Bir süzgeçe alıp süzülmesini bekleyin. Zira yıkarsanız etin lezzeti gider. Süzgeçte beklettiğiniz etleri kâğıt havlu yardımıyla kurulayabilirsiniz. Çelik ya da döküm bir tencereye zeytinyağını alıp ocağa koyuyoruz. Iyice ısınan yağın içine etleri atıyoruz. Yüksek ısıda ve kızgın yağda etleri pişirmeliyiz ki etleri mühürleyelim. Böylelikle etin lezzetini içine hapsetmiş oluruz. Etleri bu şekilde 2-3 dakika mühürledikten sonra ocağın altını kısıp yavaş yavaş pişmeye alıyoruz. Etler suyunu saldıktan sonra içine karabiber ve kekiği katıp etin suyunu çekmesini bekliyoruz. Etler suyunu çektikten sonra tavanın içine küp-küp doğradığımız soğanları alıp soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz. Soğanları pişirdikten sonra biberlerin çekirdeklerini temizleyip ince ince kesin ve tavaya ekleyin. Biberler pişerken domateslerin kabuklarını soyun. Biberler piştikten sonra domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çektikten sonra salçayı suda eritip yemeğimize katıyoruz. En son yemeğin pişmesine yakın tereyağını da ekleyip yemeğimizi 5-10 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.

Tavada et sote yapmak normalde basit bir yemek gibi gözüksede yanlış bir et seçimi ile yemeğiniz kabusa dönüşebilir. Kesinlikle yumuşak, taze.

Ve sinirleri alınmış bir et seçerseniz etiniz lokum gibi pişecektir. Arzuya göre kuzu eti de seçebilirsiniz. Zira hem daha kolay pişer hem de daha lezzetli bir yemek elde edersiniz. Bu tamamen sizin damak tadınıza bağlı. Ama bazı insanlar koktuğu gerekçesiyle koyun, kuzu eti tercih etmiyor. Tavada et sote yaparken hangi eti seçerseniz seçin yanında pirinç pilavı ile servis yapın. Pirinç pilavı gerçekten et sote ile çok yakışıyor. Bir de yanında cacık olursa yemeyin yanında yatın.

Afiyet olsun.
" } ] }