{ "title": "Tavada Tavuk Sote", "image": "https://www.sote.gen.tr/images/Tavada-Tavuk-Sote-88.jpg", "date": "20.01.2024 12:43:06", "author": "Osman Atabey", "article": [ { "article": "
Tavada tavuk sote, tavuk yemekleri herkesin sürekli yaptığı yemekler arasındadır. Ev halkına, misafire, ramazan ayında iftar menüsünde mutlaka bir tavuk yemeği bulundurulur. Tavuk etinden yapılan inanılmaz derecede çok yemek çeşidi vardır. Sotesi, pilavı, salatası, fırında, haşlama kızartma vs. Daha birçok yemeği yapılır. Bu tarifte size tavada yapılan tarifi anlatacağım.

Tavada tavuk sote için malzemeler
Tavada tavuk sote nasıl yapılır?

Tavuk sote için ilk olarak tavuk göğsü küp-küp olacak bir şekilde doğrayın. Doğradıktan sonra bir tavaya koyup yüksek ateşte göğüsler suyunu salana kadar pişirin. Tavuklar suyunu bıraktıktan sonra ocağın altını kısın ve pişirmeye devam edin. Ocağın altını kıstıktan sonra iki diş sarımsağı ince ince doğrayıp tavuğun içine ekleyin. Sarımsağı bu aşamada eklememizin nedeni tavuğa tadını ve aromasını vermesidir. Tavuklar suyunu çektikten sonra sıvı yağı da ekleyin. Daha sonra baharatlarını istediğiniz miktarda koyup bir süre daha pişirin. Tavukların beyaz rengini almasına yakın olduğunda ilk önce kırmızı kapya biberini büyük büyük doğrayıp tavuğa ekleyin. Kapya biber biraz piştikten sonra yeşil biberide aynı şekilde doğrayıp ekleyin. Biberlerin pişmesine yakın domatesleri büyük büyük doğrayın ve tamamen pişirin. Tavada tavuk sote piştikten sonra istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }